Στους Μελισσουργούς Άρτας ο Σωκράτης Μάλαμας

[ ARTI news / Ήπειρος / 12.08.17 ]

 Στους Μελισσουργούς Άρτας θα παίξει σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου, ο Σωκράτης Μάλαμας. 

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στην αρχή της περιοδείας του ο τραγουδοποιός: «Μπαίνει ο Παντελής Στόικος στην ορχήστρα με την τρομπέτα του (συμμετέχει και στο δίσκο «Κάτοπτρα») και δίνει ένα άλλο χρώμα στα πράγματα. Έχουμε μαζί και τον Παραουλάκη που παίζει τα ξύλινα πνευστά και μαζί με το βιολί φτιάχνουν μια πολύ καλή ομάδα που εγώ τουλάχιστον το απολαμβάνω, εύχομαι κι εσείς». 

Πρόκειται για μία από τις 15 συναυλίες που ο Σωκράτης Μάλαμας θα δώσει αυτό το καλοκαίρι. «Θέλω να παίζω, δεν είμαι παίκτης πολυτελείας. Με ευχαριστεί να παίζω», λέει ο καλλιτέχνης.

Στα 60 του πώς αισθάνεται όμως ο Σωκράτης Μάλαμας; «Θα χρησιμοποιήσω μια φράση της γιαγιάς μιας φίλης μου που με κοιτούσε επίμονα και με καλοσύνη: Κοίτα νιάτα, ο χαζός ο άνθρωπος! Τι να πούμε για το χρόνο. Αισθάνομαι 15 χρονών! Απλώς έχει χαμηλώσει λίγο η φωνούλα μου και δεν μπορώ να κάνω κατακόρυφο (γέλια)».
Οι Μελισσουργοί, όπου θα γίνει η συναυλία –στην εκκλησία της Παναγίας, όπου θα γίνει και το Διπλοκάγκελο, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο- είναι χωριό του νομού Άρτας χτισμένο σε υψόμετρο 870 m στις πλαγιές των Τζουμέρκων. Είναι το βορειότερο χωριό του νομού και απέχει από την πόλη της Άρτας 72 χλμ. Και είναι στη συνέχεια των Πραμάντων, ανήκοντας στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ως ξεχωριστή δημοτική κοινότητα.