Απέβαλαν μαθητές χορωδίας-θέλησαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.04.24 ]

Ντροπή! Ντροπή και οργή προκαλεί η είδηση ότι απέβαλαν μαθητές της χορωδίας του 15ου Λυκείου Αθήνας (Κυψέλη) επειδή θέλησαν να τραγουδήσουν σε σχολική γιορτή το «Κάποτε θάρθουν να σου πουν» του Παύλου Σιδηρόπουλου στη μνήμη των 57 θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών.

Θέλουν να μπαζώσουν ακόμα και τη μνήμη! Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ενδιαφέροντος και ενσυναίσθησης για τον απίστευτο πόνο που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν το ανάλγητο κράτος και η κυβέρνηση.

Ο γονέας Δημήτρης Σπυριδωνίδης δημοσιοποίησε ότι επιβλήθηκε μονοήμερη αποβολή δύο παιδιών της σχολικής χορωδίας του 15ου ΓΕΛ Αθήνας που θέλησαν στο τέλος της σχολικής γιορτής να τραγουδήσουν κι ένα τραγούδι για τα Τέμπη λέγοντας δυο λόγια για δικαιοσύνη.

Κάποτε θάρθουν να σου πουν... Αυτό το τραγούδι, του αξέχαστου Παύλου Σιδηρόπουλου, θέλησαν να συμπεριλάβουν τα παιδιά της χορωδίας στα τραγούδια που θα έλεγαν στην εθνική γιορτή στο σχολείο, αφιερωμένο από την καρδιά τους στους αδικοχαμένους των Τεμπών, πολλοί από τους οποίους ήταν κι εκείνοι παιδιά και να συνοδεύσουν το τραγουδι με δυο λόγια δικά τους για το ατιμώρητο κρατικό έγκλημα. Αντί αυτού όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη διεύθυνση του σχολείου και η γιορτή κατέληξε επεισοδιακά. Καθηγήτρια τους έσκισε από τα χαρτιά τους το τραγούδι, τους κλείσανε τα μικρόφωνα κι ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση των παιδιών με την διευθύντρια. Το νόημα της γιορτής ήταν υποτίθεται η ελευθερία, αλλά, όπως θα έλεγε κι ο ποιητής, ψευτικη ελευθερία πάλι τους τάζουν, την ίδια στιγμή που τους φιμώνουν...

*Η φωτογραφία από τη διαμαρτυρία μαθητών έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων