Καταγγελία του Γ. Παπαχρήστου εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.08.23 ]

Εφοπλιστής με μπράβους του ξυλοκοπούν τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε το γεγονός, διαμαρτυρόμενη γιατί η κυβέρνηση δεν είχε καταδικάσει και την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Κατά τα άλλα όλα καλά!

Η καταγγελία Παπαχρήστου ότι το «απελθών Μέγαρο Μαξίμου» καταχώνιασε πριν δύο χρόνια το αίτημα των ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή στην υπόθεση  «hellasnet», ένα δίκτυο καναλιών, το οποίο θα λειτουργούσε με ρωσικά χρήματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρίθηκε άξια απάντησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το «Απελθών Μέγαρο Μαξίμου» (όμως πάλι Μητσοτάκης ήταν πριν δύο χρόνια!) καταχώνιασε την υπόθεση, λέει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Εγώ είχα επιμείνει τότε σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ σχετικά με το τι έχει συμβεί με το στήσιμο αυτού του δικτύου και τα 10 εκ. δολάρια τα οποία είχαν διακινηθεί μέσω ενός Ρώσου ολιγάρχη προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Αυτό δεν συνέχισε γιατί ο συγκεκριμένος κύριος έχει σχέσεις με το απελθών Μέγαρο Μαξίμου και προφανώς το αίτημα δικαστικής συνδρομής είναι καταχωνιασμένο σε κάποιο γραφείο. Εκτιμώ πως μπήκε κάποιο «χέρι» στην υπόθεση γιατί το αίτημα «χάθηκε» σε κάποιο γραφείο.»

Το ιστορικό

Τον Απρίλιο του 2022, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ, διευθυντή του εν λόγω δικτύου, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, δρούσε για λογαριασμό του ολιγάρχη, φίλου του Πούτιν, Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει ακόμη ότι «ο Μαλοφέγιεφ συνωμότησε με τον Χάνικ και άλλους για να μεταφέρει παράνομα μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Μαλοφέγιεφ σε μια τράπεζα των ΗΠΑ σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση των κυρώσεων που εμποδίζουν τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Μαλοφέγιεφ».

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή υπόθεση, που παραμένει ακόμη υπό έρευνα, είναι ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό τι απέγινε.

Η πρόσβαση και το καταχώνιασμα

«Χάθηκε σ’ ένα γραφείο» στο «απελθών μέγαρο Μαξίμου» λέει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Αλλά ποιο είναι το… «απελθών μέγαρο Μαξίμου»; Ποιον εννοεί ο δημοσιογράφος; Μην είναι ο Σύριζα; Ασφαλώς όχι. Η σύλληψη του Χάνικ από τους Αμερικανούς έγινε το 2022. Και τότε ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο «πίνατ». Ποιος άραγε «απήλθε» από το σημερινό Μέγαρο Μαξίμου; Ποιο είναι το ισχυρό «χέρι» που ήταν φιλικό προς τον εφοπλιστή Καραγιώργη; Ο ανιψιός Δημητριάδης; Ή μήπως ο «απελθών» Γεραπετρίτης; Ή μήπως ακόμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποκάλυψε ο φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη δημοσιογράφος είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμπλέκεται σε υποθέσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό το δηλώνει σαφώς ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι «το αίτημα δικαστικής συνδρομής (από τις ΗΠΑ) είναι καταχωνιασμένο σε κάποιο γραφείο».

Μαφίες και Μαξίμου

Η πρόσβαση του δράστη σε υψηλό επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνδυασμό με τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον εφοπλιστή και τους μπράβους του, αλλά και σε ότι συμβαίνει σε όλη τη χώρα (υπόθεση Φουρθιώτη, υπόθεση αστυνομικού στα Χανιά, εμπλοκή βουλευτών στις κατασχέσεις σπιτιών, μπράβοι στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, εμπλοκή μαφιόζων στις δημοτικές εκλογές, δολοφονία Καραϊβάζ) καθιστά φανερό ότι στην Ελλάδα οι μαφίες εφοπλιστών και άλλων εργοδοτών έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει γίνει «πεδίο» αντιμαχόμενων συμφερόντων των ολιγαρχών που μετέρχονται τραμπούκικες μεθόδους ακόμα και στο φως της μέρας και μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές … (ο μαφιόζικος καπιταλισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού).

Άραγε, κάποιος εισαγγελέας θα ερευνήσει τις καταγγελίες Παπαχρήστου;