Ειδήσεις, απόκρυψη και αντιστροφή της αλήθειας

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.01.24 ]

 Πρώτη είδηση η εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι και οι συλλήψεις για τις δολοφονίες αρχιμαφιόζων. Ακολουθεί το θέμα του επικείμενου ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων.

Για το ρεκόρ Ακρίβειας αλλά και το ρεκόρ Κερδών των εμπόρων και των σούπερ μάρκετ δεν θα μάθουμε.

Ούτε για το ρεκόρ παραβάσεων στους εργασιακούς χώρους θα μάθουμε. Δεν θα μάθουμε για την εργασιακή ζούγκλα, για τις υπερβάσεις ωραρίων χωρίς την καταβολή υπερωριών, για την μη καταβολή δεδουλευμένων, για την αδήλωτη – «μαύρη» – εργασία, όπως και την άρνηση χορήγησης των Δώρων των εορτών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων της υποβαθμισμένης Επιθεώρησης Εργασίας. Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς ότι η «κόλαση» είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ούτε για τους Δικηγόρους δουλέμπορους που προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια μεταναστών σε μεγάλα εργοτάξια, θα μάθουμε.

Το ίδιο ισχύει και για την αναισθησιολόγο που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της εφημερίας της στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» («Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας, δύσκολες -είπε-. Είμαστε μέσα κι έξω από τα χειρουργεία συνέχεια. Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο. Τον Οκτώβριο μία συνάδελφος κινδύνεψε να χάσει το μάτι της, ενώ μία άλλη τον Δεκέμβριο έπεσε μετά την εφημερία και χτύπησε το χέρι της κι είναι ακόμα σε αναρρωτική», και κατέληξε: «Ένας -ένας καταρρέουμε, κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και σε ασθενή».

Και μέσα σ’ όλα αυτά, η επικοινωνιακή αντιστροφή της αλήθειας, το μαύρο που γίνεται άσπρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντάται «εντελώς τυχαία» με συνταξιούχο, ο οποίος ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ είχε πάνω του το εξωδικαστικό, ευχαριστώντας τον «Σωτήρα» του επιδή διευθετήθηκαν οι οφειλές του. Την σπασμένη πόρτα της Ιωάννας Κολοβού, τον ξεσπιτωμένο ανάπηρο από την Χαλκιδική, τους ξεσπιτωμένους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους στα Πετράλωνα, δεν θα τους δούμε ποτέ.

*Η Μαφία και οι δολοφονίες μαφιόζων είναι στην πρώτη σελίδα. Αλλά οι σχέσεις Μαφίας και εξουσίας αποκρύβονται. Βέβαια αυτό είναι διεθνές φαινόμενο. Η επιχείρηση “Μεταστάσεις” στον Ισημερινό αποκάλυψε τον Δεκέμβριο «μια εγκληματική δομή» στην οποία εμπλέκονταν εισαγγελείς, αξιωματούχοι σωφρονιστικών καταστημάτων και αστυνομικοί. Αυτή η «εγκληματική οργάνωση» (δομή!) «είχε στόχο να επιτύχει ατιμωρησία και ελευθερία για όσους (μαφιόζους) διώκονται ή καταδικάζονται» καθώς και την εισαγωγή απαγορευμένων αντικειμένων στη φυλακή. Στην Ελλάδα, αυτά τα είπε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και δολοφονήθηκε. Και ο επικεφαλής εισαγγελέας César Suárez  στον Ισημερινό δολοφονήθηκε…

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βρετανία ένα αγοράκι πέθανε από την πείνα στο πλευρό του νεκρού πατέρα του (πέθανε από έμφραγμα). Για τα συστημικά μίντια αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ. Είδηση είναι η εγχείρηση της πριγκίπισσας Μίντλετον.

Στην Γάζα συνεχίζεται η δολοφονία αμάχων Παλαιστινίων, κυρίως παιδιών και γυναικών. Πάνω από 24.000 οι δολοφονημένοι. Αλλά αυτό δεν συνιστά πλέον είδηση.

Η Σλοβενία ​​θα υποστηρίξει τη μήνυση της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. Αλλά αυτό δεν είναι είδηση για τα συστημικά μίντια της Ελλάδας.

Δεν είναι είδηση τέλος, αν και ουκ έστιν τέλος, ότι 11 Αμερικανοί γερουσιαστές συμμετείχαν στην προσπάθεια του Μπέρνι Σάντερς να ζητήσουν από το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα…