Δίκτυο διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ενιαία τουριστική προβολή

[ ARTI news / Ήπειρος / 15.05.17 ]

Για την πρόθεση των Περιφερειών να δημιουργήσουν ένα δίκτυο διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ενιαία τουριστική προβολή της χώρας, μίλησε ο Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM".

   Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με τον κ.Θάνο, από τις διήμερες εργασίες της 4ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού και των υπεύθυνων για την τουριστική ανάπτυξη όλων των Περιφερειών της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

   "Έχουμε μια κοινή στρατηγική που συμπλέει με την εθνική στρατηγική και με τον ΕΟΤ η οποία στοχεύει τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην ανάπτυξη των διαφόρων θεματικών αξόνων του τουρισμού. Αυτό που χρειαζόμαστε όμως είναι η μεταξύ μας συνεργασία, των περιφερειών με κοινά χαρακτηριστικά", σημείωσε ο κ.Θάνος.

   "Για παράδειγμα ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μοιραζόμαστε με τη Θεσσαλία τον Όλυμπο και μπορούμε από κοινού να αναπτύξουμε το πλαίσιο τουριστικής προβολής", πρόσθεσε.

   Ένα άλλο δείγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας είναι και αυτό που αναπτύσσεται μεταξύ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου με την κεντρική Μακεδονία με σκοπό "τη δημιουργία μιας ενιαίας πολιτιστικής διαδρομής στον άξονα της παλιάς, της αρχαίας, Εγνατίας οδού", σύμφωνα με τον κ.Θάνο.

   "Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την "Εγνατία οδός ΑΕ" θα δώσουμε τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη που διέρχεται της οδού να δέχεται μηνύματα στο κινητό τα οποία θα τον ενημερώνουν ώστε να μπορεί να ξέρει ποια αξιοθέατα υπάρχουν στα επόμενα χιλιόμετρα και πώς μπορεί να τα προσεγγίσει", συμπλήρωσε.

   "Συνεπώς αυτό που επιθυμούμε είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα αυτοματοποιημένου συντονισμού των περιφερειών υπό την αιγίδα του ΕΟΤ" τόνισε ο κ. Θάνος υπογραμμίζοντας ότι για το λόγο αυτό δρομολογείται συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στις αρχές Ιουνίου.