Γνωρίζετε τον όρο israeled;

[ ARTI news / Κόσμος / 08.11.23 ]

Γνωρίζετε τον όρο #israeled; Είναι μια νέα λέξη στα αγγλικά που, παραπέμποντας σε ό,τι κάνει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, περιγράφει την ιδιοποίηση σε κάτι που δεν σου ανήκει.

Ο όρος "israeled" εξαπλώθηκε στην πλατφόρμα X όταν ένας χρήστης του έγραψε: «Κάποιος ζήτησε να μοιραστώ το τραπέζι μου σε μια καφετέρια και στη συνέχεια μου ζήτησε να φύγω από το τραπέζι επειδή είχε μια συνάντηση». Ένας άλλος χρήστης του X απάντησε, λέγοντας: «Φαίνεται ότι έχετε ισραηλιστεί».
Σύμφωνα με το Urban Dictionary, «έχεις ισραήλ» σημαίνει ότι κάποιος ζητά να μοιραστεί κάτι δικό σου και στη συνέχεια το διεκδικεί ως δικό του και το παίρνει για τον εαυτό του.

Αυτό κάνει τώρα ο Νετανιάχου που δήλωσε ότι θα «ελέγχει» απόλυτα τη Γάζα επ’ αόριστον.

Για να παρέμβει μέσα από το Χ ο Μπέρνι Σάντερς γράφοντας «Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο δεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ, δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ θα επιβλέπει την ασφάλεια της Γάζας για «αόριστο χρονικό διάστημα» μετά τον πόλεμο. Πραγματικά; Πρέπει τα κονδύλια των ΗΠΑ να υποστηρίζουν μια μακροχρόνια στρατιωτική κατοχή ενός ήδη κακοποιημένου και εξαθλιωμένου λαού; Νομίζω πως όχι.»