Γάζα: Η βόμβα που λέγεται ΠΕΙΝΑ

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 20.03.24 ]

Όσοι άμαχοι Παλαιστίνιοι, παιδιά, γυναίκες και γέροι, γλυτώνουν από τις βόμβες του Ισραήλ, θα πεθάνουν από την «βόμβα» που λέγεται ΠΕΙΝΑ! Αν αυτό δεν είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ τότε τι είναι;

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας, περίπου ο μισός πληθυσμός, αντιμετωπίζουν «μια καταστροφική κατάσταση πείνας», στα όρια του λιμού, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Το Ισραήλ όμως αδιαφορεί, αγνοώντας κατάφωρα τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) που ζήτησε την αποτροπή οποιασδήποτε πιθανής πράξης «γενοκτονίας» στη Γάζα.

Η αγνόηση των αποφάσεων από την κυβέρνηση Νετανιάχου δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο αναφέρει η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, καθώς αμφισβητεί και ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΕΙ το διεθνές δικαστήριο.

Παρόλα αυτά η επιλεκτικά ευαίσθητη στην περίπτωση της Ουκρανίας, Δύση δεν αντιδρά. Αντίθετα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να στηρίζουν παντοιοτρόπως το Ισραήλ.

«Είναι η βαρβαρότητα», όπως την περιέγραφε -μέρα που είναι- ο Οδυσσέας Ελύτης και που την έβλεπε «…να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη... (που) Δεν θα πρόκειται για φούρνους του Χίτλερ ίσως αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του…».

Παραδόξως, την βαρβαρότητα αυτή ασκούν εκείνοι που την είχαν υποστεί με τον πλέον άγριο κι απάνθρωπο τρόπο από τον Χίτλερ…