Ακυρώθηκαν οι τίτλοι σπουδών από δύο εκπαιδευτήρια στην Άρτα

[ ARTI news / Ήπειρος / 19.01.17 ]

Οι τίτλοι 18 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο. Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι. Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό, ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.

Για δικαίωση κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ - Ποια είναι τα «αμαρτωλά» εκπαιδευτήρια

Δικαίωση για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ τον φραγμό που «επιτέλους μπαίνει» στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών καθώς τίθενται σε εφαρμογή ο Νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2  του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με το Νόμο Φίλη (παρ. 5 του  άρθρου  34 του ν. 4415/2016). Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, αφαιρούνται από τις λίστες των διαγωνιζόμενων του ΑΣΕΠ οι κάτοχοι των τίτλων αυτών.

Τα σχολεία που, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο είναι 2 στην Άρτα, 1 στη Βοιωτία, 3 στη Θεσσαλονίκη, 1 στις Σέρρες, 1 στην Αττική, 2 στα Τρίκαλα και 7 στη Λάρισα!