Όχι στη Γενοκτονία, όχι και στην υποκρισία

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 02.11.23 ]

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς έκανε την εξής ανάρτηση στο «Χ» (πρώην τουίτερ): «Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Γάζα σήμερα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Αυτή είναι μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση που χειροτερεύει κάθε λεπτό. Το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να αναλάβει δράση. Ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση.» Συμφωνούμε. Αλλά σε ποια κυβέρνηση Μπάιντεν απευθύνεται ο Σάντερς, σε αυτή που αποφάσισε την χορήγηση 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ; 

Μήπως η υποκρισία Περισσεύει;

Το ίδιο ισχύει και για την πρωτοβουλία της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις η οποία έκανε ανάρτηση όπου θεωρεί ότι «Η αντιμετώπιση του μίσους είναι εθνική προτεραιότητα, σήμερα». Και ανακοίνωσε «την πρώτη Εθνική Στρατηγική της χώρας για την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας...». Μόνο που η αμερικανική αστυνομία συλλαμβάνει Εβραίους που ζητούν να σταματήσει η Γενοντονία, συλλαμβάνει αυτούς που είναι "κατά του μίσους"!

Αλλά δεν είναι όλοι υποκριτές. Υπάρχει ελπίδα!

Μιλώ για τους Εβραίους που διαμαρτύρονται για την γενοκτονία των Παλαιστινίων και υφίστανται τη βία των ρόμποκοπ του Νετανιάχου αλλά και του Μπάιντεν.

Μιλώ για την Εβραία Ραβίνο Τζέσικα Ρόζενμπεργκ που διακόπτει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και ζητάει ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ του πυρός.

Μιλώ για τις χιλιάδες Αμερικανοεβραίους που λένε «Όχι γενοκτονία στο όνομά μας!»