Όνειδος και συγκάλυψη

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.09.23 ]

Μετά τις αποθήκες εκρηκτικών στη Νέα Αγχίαλο, τώρα τα ελικόπτερα.

Ο εξευτελισμός της κυβέρνησης και του κράτους κατέστη "τέλειος". Στο έργο διάσωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκαν όλα τα "βαριά μέσα" με στόχο τη συγκάλυψη.

Στο κύριο άρθρο της Καθημερινής σήμερα (11/9/2023) επισημαίνεται ότι η «… κακή διαχείριση και ανυπαρξία αμυντικής βιομηχανίας και τεχνικής υποστήριξης…» είναι η αιτία που «έχουμε δύο μεταγωγικά αεροπλάνα και ελάχιστα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης». Και ύστερα η μπάλα στην εξέδρα: πρόκειται -καταλήγει το κύριο άρθρο της κυβερνητικής εφημερίδας- για «παθογένειες δεκαετιών…».

Όλοι φταίνε λοιπόν! Άρα, κανείς!

Αλλά σαν χθες η αντιπολίτευση έψεγε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή αλλά και στην τελευταία προεκλογική τηλεμαχία, για την μη ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Να θυμίσουμε στην «Καθημερινή» πως ένας εκ των πολιτικών αρχηγών επέκρινε στο ντιμπέιτ το εξοπλιστικό πρόγραμμα περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς, όπως είχε πει, δεν συνεισφέρει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει τη δυνατότητα στη βάση αυτών των συμβάσεων να φέρει έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Μήπως θυμάται η εφημερίδα;

Θυμάται, αλλά αποσιωπά και ψεύδεται...