«Ω αγάπη μου, παιδί μου»...

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 07.12.23 ]

 «Ω αγάπη μου, παιδί μου»...

Μια μάνα αποχαιρετά το νεκρό παιδί της που σκοτώθηκε σ’ έναν ισραηλινό βομβαρδισμό στο κέντρο του Deir al-Balah.

Ο Ισραηλινός Εβραίος Ofer Cassif, μέλος της Κνεσέτ, τολμάει να πει στην ισραηλινή τηλεόραση ότι το Ισραήλ διαπράττει σφαγή στη Γάζα και εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη όπου αναπτύσσει φασιστικές πολιτοφυλακές. Τώρα κινδυνεύει ο ίδιος από τους φανατικούς ομοεθνείς του.

Ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αποκαλείται αντισημίτης και «υποστηρικτής» της Χαμάς γιατί τόλμησε να στείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας χθες, Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, «όπου τονίζει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ταχύτατα» στο έδαφος που βομβαρδίζει το Ισραήλ, «με δυνητικά μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τους Παλαιστίνιους και για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή» (BBC). Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ κάλεσε τον Αντόνιο Γκουτέρες να παραιτηθεί!

«Δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι στην τρέχουσα προσέγγιση της ισραηλινής κυβέρνησης.» γράφει στο X ο Αμερικανός γερουσιαστής Bernie Sanders. Όχι, αυτόν δεν τον κάλεσε η ισραηλινή κυβέρνηση να παραιτηθεί. Όμως το εβραϊκό λόμπι στο Κογκρέσο έχει βάλει στο στόχαστρο τρεις προέδρους γνωστών πανεπιστημίων για «αντισημιτικές υπερβολές στις πανεπιστημιουπόλεις τους»!

Το εβραϊκό λόμπι δρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Γράψαμε προ ημέρων για την επίσκεψη της πρέσβεως των ΗΠΑ που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, στην Αθήνα. Επί της ουσίας ενορχηστρώνεται μία επίθεση λογοκρισίας εναντίον όλων όσοι βρίσκονται απέναντι στους «σφαγείς». Ήδη κίνηση υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού και πολιτικής φίμωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ που προέρχονται από ανθρώπους που σύμφωνα με δηλώσεις τους εκφράζουν την εβραϊκή κοινότητα…»

Θυμίζουμε ότι ακόμα και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απαγόρευση βίζας σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους που είναι υπεύθυνοι για τη βία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Μάλιστα, όταν ακόμα και ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δηλώνει ότι «Υπάρχει, δυστυχώς, βία από εξτρεμιστές που πρέπει να καταδικάσουμε», αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει!

Ποιος άνθρωπος θα μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην τραγωδία; Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που οι πρόγονοί τους υπέστησαν την «Τελική Λύση» από τους Ναζί, να την επιβάλλουν σε άλλους;

Αν θέλει κανείς να καταλάβει πώς καλλιεργείται το μίσος και οι άνθρωποι γίνονται «ατομικές πολεμικές μηχανές» ας δει την ισραηλινή σειρά «Το μάθημα» (EΡΤflix). Γιατί δεν είναι όλοι οι Ισραηλινοί φασίστες εθνικιστές σαν τον Νετανιάχου…  

Εκείνο που απομένει απ’ όλα αυτά είναι κραυγή της Παλαιστίνιας μάνας. Η κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της Γάζας που λένε «Ευχόμαστε να πεθάνουμε»...

*Η φωτό είναι παλαιότερη