Φασιστικές ομάδες στους δρόμους και στα σχολεία

[ ARTI news / Ελλάδα / 05.10.23 ]

Φασίστες, ομοφοβικοί, ρατσιστές, υπερεθνικιστές βγήκαν ξανά στις ρούγες αλλά και στα σχολεία με την ανοχή αλλά και το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης. Στο Μετρό Κεραμεικός ομάδα δέκα περίπου εικοσάχρονων μαυροντυμένων προπηλάκιζαν ένα λοατκι άτομο. Μετά την αντίδραση παρευρισκόμενων πολιτών, χαιρέτισαν ναζιστικά και κατέβηκαν στην αποβάθρα του μετρό.

Σε σχολείο ομάδα μαθητών απειλεί πιθανούς ομοφυλόφιλους συμμαθητές τους.

Τα κινήματα κατά των φύλων είναι τυπικά φασιστικά κινήματα που διαστρεβλώνουν τον ορθολογισμό.

Έτσι, δεν φταίει η απληστία των υπερπλούσιων για την ακρίβεια, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την έλλειψη προληπτικής πολιτικής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των πλημμυρών, για τη διάλυση του ΕΣΥ και γενικά την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.  

Για όλα φταίνε οι άλλοι: τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, οι φεμινίστριες, οι γκέι, φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, φταίνε οι ακτιβιστές και οι... δαίμονες!

Το «φύλο» γίνεται ένα φάντασμα, που μερικές φορές παρουσιάζεται ως ο ίδιος ο «διάβολος», μια δύναμη καταστροφής που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσω του εθνικισμού, του σεξισμού, της ομοφοβικότητας, τους φράχτες στα σύνορα και τα push backs, και ό,τι γενικά συνιστά την σημερινή ακροδεξιά ιδεολογία.

Γι’ αυτό λέω:

Η ώρα της αντιφασιστικής αλληλεγγύης είναι τώρα.