Τουρκία: Πάντρεψαν 6χρονη!

[ ARTI news / Κόσμος / 27.12.22 ]

Συνέβη στην Τουρκία. Την πάντρεψαν όταν ήταν 6 χρονών με 29χρονο. Ο πατέρας της και ο «σύζυγος» ανήκαν σε ίδρυμα συνδεδεμένο με την ισχυρή θρησκευτική αδελφότητα Ισμαϊλάγκα που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Το κορίτσι με τα αρχικά HKG κατέθεσε καταγγελία το 2020, κατηγορώντας τον πατέρα της ότι την είχε παντρέψει θρησκευτικά στην παιδική της ηλικία και ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τότε.

Λόγω της εμπλοκής με την αδελφότητα πολιτικών προσώπων όπως ο Ερντογάν, υπήρξε μια τρομερή επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης. Υπήρξαν πολλές παρατυπίες κατά την έρευνα της εισαγγελίας και η οικογένεια (ο πατέρας ήταν κατηγορούμενος) είχε καταφέρει να προσκομίσει ένα πλαστό τεστ οστών για την διαπίστωση της ηλικίας της HKG (πήραν δείγμα από μεγαλύτερη γυναίκα), ώστε να αποφευχθεί η ποινική δίωξη. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, όμως, δείχνουν τη μικρή HKG ντυμένη με νυφικό!

Η υπόθεση θα είχε τεθεί στο αρχείο αν δεν την ερευνούσε περαιτέρω ο δημοσιογράφος Timur Soykan, δημοσιεύοντας την έρευνά του στην προοδευτική εφημερίδα Birgün και αποκαλύπτοντας πράξεις παιδεραστίας με την έγκριση των γονέων του θύματος: «Ο Καντίρ χάιδεψε το σώμα μου (…). Έκλαψα και ο Καντίρ είπε ότι παντρευτήκαμε. Είπε ότι ήμασταν παντρεμένοι όπως ήταν οι γονείς μου. Είπε, «Εσύ είσαι η γυναίκα μου, είμαι ο σύζυγός σου. Οι παντρεμένοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν αποκαλύπτεται σε κανέναν. Κοίτα, ο μπαμπάς και η μαμά σου δεν το λένε σε κανέναν», είπε το κορίτσι. Ο πατέρας και η μητέρα μου αποκαλούσαν τον Kadir «γαμπρό μου», αναφέρει η HKG το άρθρο της Birgün

«Έπαιξαν κάποιο ρόλο σε αυτή την υπόθεση οι πολιτικοί που επισκέπτονταν συχνά την αδελφότητα των Ισμαϊλάγκα;» ρωτάει ο δημοσιογράφος. Η απάντηση δίνεται από τη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή του με στελέχη της Αδελφότητας Ισμαϊλάγκα (Από tweet που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της αδελφότητας στις 13 Ιανουαρίου 2020)

Περιττό να πούμε ότι ο δημοσιογράφος Timur Soykan που αποκάλυψε την υπόθεση, κατηγορείται τώρα για προσβολή του Ισλάμ και δέχεται επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τρολ του Ερντογάν και των ισχυρών θρησκευτικών οργανώσεων… Κι όμως το Ιράν είναι δίπλα μας…

*Πληροφορίες από τη Le Monde