Ρατσιστής εργοδότης χτύπησε μετανάστη εργαζόμενο

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.07.23 ]

Ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ, 43 ετών που έπιασε δουλειά στο Παραδοσιακό Οβελιστήριο στην Πλατεία Άνοιξης στις 12 Ιούλη βρέθηκε αντιμέτωπος με την ωμή ρατσιστική βία του αφεντικού του.

Χθες μετά τα μεσάνυχτα, του έδωσαν την τελευταία διεύθυνση για να παραδώσει παραγγελία. Όταν έφτασε εκεί με τη μηχανή του διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση που του έδωσαν. Του είπαν “έλα μαλάκα, πουτάνα πίσω, να σε γαμήσω.” Όταν επέστρεψε αντιμετώπισε ένα μαινόμενο αφεντικό που του επετέθη με γροθιά στο πρόσωπο, χτυπώντας τον στο μάτι, στη μύτη ενώ τον χτύπησε και στο χέρι. Τον καταδίωξε και του πέταξε ποτήρια και τασάκια για να τον χτυπήσει.

Το αφεντικό φώναζε “Άντε γαμήσου Πακιστανέ. Εκατό Πακιστανούς είχα στη δουλειά μου, όλοι πουτάνες είσαστε”.

Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία στη 1.42πμ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει.

Όταν τηλεφώνησε ξανά στην Αστυνομία ενώ κρύβονταν φοβούμενος ότι το αφεντικό θα τον σκότωνε αυτός έκλεισε το μαγαζί και έφυγε. Έφτασε περιπολικό εκεί στις 2.45πμ, τον βρήκαν χτυπημένο, κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν λέγοντας του να πάει μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα!!!

Ο Ναζίρ πήγε στις 3πμ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου για να υποβάλει μήνυση. Εκεί τον απέτρεψαν τρεις αστυνομικοί λέγοντας του ότι “μπορείς να κάνει μήνυση αλλά θα έχεις ταλαιπωρία, έξοδα, δικαστήρια. Σκέψου το καλά και έλα αύριο…”

Ο μετανάστης εργάτης θα προχωρήσει σε καταγγελία στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ