Οι σταυρωτές...

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 23.08.23 ]

Αυτό το τρομαγμένο βλέμμα είναι άνθρωπος. Είναι ένας κατατρεγμένος πρόσφυγας, είναι το βλέμμα του Χριστού που ξανασταυρώνεται.

Είναι ο νέος εχθρός της Ελλάδας.

Αυτή η «παράλογη λογική» και η επιχείρηση «δαιμονοποίησης» των μεταναστών δεν είναι ελληνική επινόηση. 

Ο Τραμπ πρώτος ονόμασε την μετάβαση των μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες «εισβολή». Ακολούθησε η απανταχού (ακρο)δεξιά. Οι μετανάστες έγιναν «λαθροεισβολείς» που επιτίθενται δήθεν στην «πατρίδα, στο σπίτι, στα σχολεία, στην πίστη, στη γυναίκα, στα παιδιά μας, στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό».

Το μήνυμα περί «εισβολέων» το δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν μιλάει για την ανάγκη «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Το ίδιο μήνυμα δίνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν μιλάει για ομαλό ρυθμό εγκατάστασης ώστε να μην υπάρξει πληθυσμιακή αλλοίωση!

Είναι τα κυβερνητικά μίντια, οι συντηρητικές και κυρίως οι ακροδεξιές εφημερίδες, αλλά και θεσμοί όπως η Εκκλησία, που κανοναρχούν την ξενοφοβική δράση, φυτεύοντας το μίσος στην ψυχή μέχρι να συντελεσθεί η πλήρης φοβικότητα, η απόλυτη αποκτήνωση των διωκτών, της εγχώριας Κου Κλουξ Κλαν.

Είναι η (ακρο)δεξιά που απευθύνεται σε μία ασθματική μάζα ανθρώπων χωρίς πρόσωπο, που τους τροφοδοτεί με χριστιανικές θεωρίες της Αποκάλυψης και μεσσιανικές προσδοκίες που μπερδεύονται με θεωρίες πολιτικής συνωμοσίας. Είναι οι πιστοί που θα ακολουθήσουν τον παπά όταν περιφέρει την εικόνα για να ξορκίσει τις φωτιές. Είναι αυτοί που θα προσκυνήσουν την παντόφλα του αγίου και την αγία ζώνη! Είναι εκείνοι που στήνονται στις ουρές για τις ταυτότητες για να μη τους δώσουν τα "τσίπ" του διαβόλου! Τηλεοπτικοί ιεροκήρυκες και έμποροι, αξιωματούχοι της Αγίας Γραφής, ιεραπόστολοι της Κυριακής παγιδεύουν τις ψυχές, τις διαμορφώνουν και μετά τις στέλνουν στη «μάχη».

Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού: Οι προτεστάντες φονταμενταλιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακαλύπτουν τον εχθρό στον κοσμικό ουμανισμό, στην ανθρωπιά. Η αλληλεγγύη απαξιώνεται. Το «αγάπα τον πλησίον σου» περιορίζεται μέχρι εξαφάνισης.

Στο έδαφος του φόβου και της δαιμονοποίησης γεννιούνται οι ρατσιστές και οι φασίστες, αυτοί που επειδή δεν μπορούν να δουν στον καθρέφτη τον εαυτό τους, θα επανασυνθέσουν τον αποδομημένο εαυτό τους μέσα από το μίσος, σκοτώνοντας. Αυτοί σκότωσαν τον Λουκμάν και τον Σαφτάρ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα είναι ο νέος εχθρός, αυτός που θα «σηκώσει» στις πλάτες του τον σταυρό της αποτυχίας του συστήματος. Οι «από πάνω» χρειάζονται έναν «εχθρό» για να του φορτώνουν τις αμαρτίες τους και οι «από κάτω» χρειάζονται έναν εχθρό για να (ετερο)προσδιορίζονται, για να υπάρχουν. Και ο εχθρός της ημέρας είναι οι πρόσφυγες.   

Παλαιότερα, τη θέση των σημερινών μεταναστών κατείχαν οι Έλληνες πρόσφυγες. Είναι γνωστό το πογκρόμ του 1916 εναντίον των προσφύγων, που κατέφευγαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τη γενοκτονία των Τούρκων, αλλά και εναντίον των Ελλήνων των νέο-απελευθερωμένων περιοχών, όπως η Κρήτη και πολύ περισσότερο εναντίον των «τουρκόσπορων» του 1922!. Η εγχώρια Κου Κλουξ Κλαν της εποχής εκείνης ήταν οι περίφημοι «Επίστρατοι». Αλλά απέναντι στους τότε πρόσφυγες ήταν και η συνομοσπονδία των εργατών!

Το «εσωτερικό προλεταριάτο» είχε τεθεί απέναντι στο «εξωτερικό προλεταριάτο». Ο «εμφύλιος των κάτω», αυτό που οι Αμερικανοί WASP’s ανήγαγαν σε επιστήμη στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε και στη χώρα μας.

 Έτσι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Ο ρατσισμός σε πλήρη ανάπτυξη. Για όλα φταίνε οι ξένοι, οι Άλλοι!

Το σύστημα χρειάζεται πάντα ένα εξιλαστήριο θύμα, έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει τη χρεοκοπία του. Χθες ήταν οι Εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι ομοφυλόφιλοι, οι τσιγγάνοι, σήμερα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Δείτε αυτό το βλέμμα…

Αυτό το βλέμμα θα σας κυνηγάει εσαεί…

Είναι το βλέμμα του Χριστού που εσείς ξανασταυρώνετε…