Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ

[ ARTI news / Κόσμος / 22.10.23 ]

Μετά το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν και σχολείο του ΟΗΕ (UNRWA), όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι.

Στο βίντεο, που έχει τραβήξει ένας Παλαιστίνιος, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά ενώ φαίνεται ο κόσμος να τρέχει να σωθεί. Άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άλλους ανθρώπους από τα χαλάσματα ενώ στο τέλος του βίντεο 2-3 άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν μια γυναίκα, που μοιάζει να είναι νεκρή…

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προσφύγων και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Philippe Lazzarini, ο οποίος σε ανακοίνωση της υπηρεσίας σημειώνει πως «Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα όταν ένα σχολείο της UNRWA χτυπήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi, στη κεντρική περιοχή της Γάζας. Δεκάδες τραυματίστηκαν (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της UNRWA) και προκλήθηκαν σοβαρές δομικές ζημιές στο σχολείο. Οι αριθμοί είναι πιθανό να είναι υψηλότεροι. Αυτό είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA».

Θυμίζουμε πως οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει ως τώρα το θάνατο πάνω από 4.700 Παλαιστινίων (σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά), ενώ τραυματίστηκαν 15.000.