Οι θέσεις του κινήματος Άδειες Καρέκλες

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.05.20 ]

Με άδειες καρέκλες θα γεμίσουν σήμερα το βράδυ 50 σημεία σε όλη τη Ελλάδα (σε πλατείες όπως του Συντάγματος, του Γεωργίου στην Πάτρα, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια μαζικής κινητοποίησης του κλάδου της εστίασης.

Με την κίνηση αυτή οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν μια σειρά μέτρα για τη στήριξη του κλάδου. 

Οι θέσεις του κινήματος

Το κίνημα Άδειες Καρέκλες ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών την μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο από την 1η Ιουνίου, την κατάργηση προκαταβολής φόρου 100% για τα εισοδήματα 2019 καθώς και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Να δοθούν χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις του Κλάδου στο 25% του κύκλου εργασιών με εγγύηση του Ελλληνικού Δημοσίου κατά 80% 7ετούς διάρκειας με 12μηνη περίοδο χάριτος και επιδοτούμενο επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια οι επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από τις "Άδειες Καρέκλες" ζητούν την επιδότηση του ενοικίου κατά 100% κατά την περίοδο που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και μετά την επαναλειτουργία καταβολή του 60% με επιδότηση κατά 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, για τα εργασιακά να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων, που θα θιγούν από τα μέτρα στο επίπεδο του ονομαστικού τους μισθού μέσω του προγράμματος "SURE".