Ο Χρυσοχοΐδης βάζει μπροστά την ΕΛ.ΑΣ, να απολογηθεί για τη βία

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.12.19 ]

Η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τις αυθαιρεσίες και την άγρια βία των ματατζίδων εναντίον πολιτών χθες, στα Εξάρχεια, μετά την διαδήλωση για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Αποδείξεις της άγριας καταστολής είναι το βίντεο που δείχνει την προσαγωγή μιας κοπέλας που απλώς βρίσκεται στο δρόμο των ΜΑΤ, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον ξυλοδαρμό και το ξεγύμνωμα προσαχθέντων. Μάλιστα σε ένα από αυτά διακρίνεται αστυνομικός να χτυπάει έναν νεαρό με πυροσβεστήρα! 

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά ‘αστυνομικής βίας’, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα». 

Η κίνηση αυτή της φυσικής (και της πολιτικής) ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών και να κερδίσει χρόνο μετά την κατακραυγή για την πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών και την εκ μέρους τους παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Πολύ περισσότερο όταν η αστυνομική βαρβαρότητα έχει προσλάβει χαρακτηριστικά κανονικότητας όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή του Μ. Χρυσοχοΐδη. Τώρα ο υπουργός Προ.Πο. "βάζει μπροστά" την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος της γενικευμένης κατακραυγής. 

Δεν είναι τυχαίο ότι γνωστός συνδικαλιστής των αστυνομικών με δήλωσή του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε για «εντολές» και επικρότησε τις αυθαιρεσίες των συναδέλφων του, λέγοντας ότι «το πάρτι τελείωσε» στα Εξάρχεια!