Ο Κυριάκος και η Εκκλησία κομματάρχης

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 05.05.23 ]

Εταιρείες δημοσκοπήσεων μιλούν για άνετη νίκη της ΝΔ. Αλλά αυτό δεν το συμμερίζεται ο Αμερικανός σύμβουλος πολιτικής προπαγάνδας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό στην εκλογική αμάχη επιστρατεύτηκαν ακόμα και εικόνες από το Άγιο Όρος για να κάνουν το θαύμα τους! Η Εκκλησία, κοσμική και απόκοσμη, χρησιμοποιείται ως ιδεολογικός μηχανισμός, ως αγκιτάτορας και κομματάρχης της (ακρο)δεξιάς, παγιδεύοντας φτωχές κι ακαλλιέργητες ψυχές υπέρ των «από πάνω», εναντίον ουσιαστικά του εαυτού τους.

Εδώ μαύροι κήρυκες διαδίδουν θεωρίες της αποκάλυψης και της βαθιάς συντήρησης, μεσσιανικές προσδοκίες που μπερδεύονται με θεωρίες πολιτικής συνωμοσίας. Εδώ φύεται ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η πατριαρχία και ο φασισμός.

Εδώ παράγεται ο φόβος και το μίσος για τους “μετανάστες-εισβολείς”. Εδώ γίνεται φονικό το μίσος εναντίον του Λουκμάν, του Ζακ, των Ρομά, του Παύλου.

Εδώ ο δεσπότης θα μιλήσει για τα «παλληκάρια μας στον Έβρο», για τις «ορδές που θέλουν να μας ισοπεδώσουν», για τους ακρίτες μας που κάνουν τα push bucks στους φοβερούς εχθρούς, για τα «λιοντάρια» που φωνάζουν στην έγκυο πρόσφυγα: «δεν σε γκάστρωσα εγώ πουτάνα». Εδώ ο φαλλοκράτης βιαστής θα βρει υποστήριξη, γιατί «καμιά γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς τη θέλησή της». Ανατριχίλα!  

Αυτούς δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου ο… αντιφασίστας Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπλιπαρώντας για την ψήφο του ακροδεξιού, του ρατσιστή, του φονταμενταλιστή, του φασίστα, όλων όσοι είναι συνδεδεμένοι ποικιλοτρόπως με την εκκλησία και τις οργανώσεις της, όσοι σιτίζονται εκεί και πριν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή…

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους ζητήσει να ψηφίσουν ΝΔ, για να μην έρθει ο «μεγάλος εχθρός» της πίστης και του έθνους, οι αντίχριστοι κομμουνιστές, αυτοί που θα μας πάρουν τα… σπίτια.