Ο βιασμός συνεχίζεται

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 11.10.22 ]

Ο βιασμός συνεχίζεται. «Τα στοιχεία της μαθήτριας έχουν γίνει γνωστά (από τηλεοπτικές εκπομπές) και είναι μέγα ερώτημα πώς το κοριτσάκι θα μπορέσει να πάει στο σχολείο», λέει η δικηγόρος της.

Τα μίντια, αυτές οι «Μηχανές» παραγωγής της κουλτούρας του σεξισμού συνεχίζουν το βιασμό της 12χρονης.

«Προστατεύουν το θύτη και όχι το θύμα», προσθέτει η συνήγορος του παιδιού.

Θα ακολουθήσει ο «δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης (που) είναι εξίσου οδυνηρός», όπως έλεγε η Γεωργία Μπίκα.

Πρώτα η υποκρισία της καταδίκης του βιαστή, ύστερα η αναπαραγωγή του βιασμού και, τέλος, η χαριστική βολή με αναφορά στη... συναίνεση του 12χρονου θύματος. Υπάρχει ήδη δεδικασμένο!

Το μιντιακό σύστημα, προβάλλοντας αδιαλείπτως την κουλτούρα του βιασμού και του σεξισμού (μπατσελορ, Love Island, Big Brother) προκειμένου να ανεβάσει την τηλεθέαση και το εμπορικό κέρδος, διαμορφώνει παράλληλα τον κοινωνικό φασισμό μέσω μιας «στρατηγικής του συναισθήματος», που αποκτηνώνει μία ασθματική, αλλεργική μάζα ανθρώπων -χωρίς ταυτότητα και πρόσωπο-, στους οποίους προσφέρουν φρικτά εγκλήματα, βιασμούς, θεωρίες αποκάλυψης και συνομωσίας για να γεμίζουν την κενότητα και την πλήξη τους.

Στη συνέχεια, θα συγκαλύψουν τον ισχυρό θύτη, αυτόν που διαθέτει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κεφάλαιο, ξεσκίζοντας τελειωτικά το θύμα.

Γιατί «Πρώτα λέτε σπάστε τη σιωπή κι ύστερα ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», όπως τονίζει εύστοχα το σύνθημα.

*Και ολόκληρο οπλοστάσιο κατείχε ο παιδοβιαστής-νταβατζής (αποδεικνύοντας τις επισυνδέσεις μαφίας-Νέας Δημοκρατίας)