Ο Έβρος, ο Φρανκενστάιν και το εθνικιστικό τέρας

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.05.20 ]

Η κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας της ημέρας είναι το επικοινωνιακό χτύπημα εναντίον «της ανεύθυνης στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχετικά με τον Έβρο. Από το πρωί –αχάραγα σχεδόν- οι Οικονόμου και Πορτοσάλτε ξεκίνησαν το κυβερνητικό κήρυγμα από τον τηλεοπτικό άμβωνα του ΣΚΑΪ. Πιο σοβαροί δημοσιογράφοι προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα και τη δική τους αξιοπρέπεια, γράφοντας και για την επίθεση εναντίον του Δένδια από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Για τις «σαρκοβόρες ορέξεις της εθνικιστικής πτέρυγας του δικού του κόμματος», γράφει ο Μ. Μητσός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί και στην... ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Μ. Μητσός και οι συν αυτώ δεν θέλουν να θυμούνται ότι οι Μητσοτάκης, Δένδιας θριαμβολογούσαν αγκαλιά με τους σκληρούς εθνικιστές για «την μεγάλη νίκη» που κατήγαγαν εναντίον των «εισβολέων» του Ερντογάν, των δύστυχων προσφύγων και μεταναστών. Ξεχνούν ότι αυτοί εξέθρεψαν το φίδι στον κόρφο τους. Ότι αυτοί είναι οι Φρανκενστάιν του τέρατος, που τώρα ξορκίζουν. Οι ίδιοι το κόλακεψαν και στρατεύθηκαν μαζί του στο Μακεδονικό και στο Προσφυγικό καθώς και στον Έβρο με τους πρόσφυγες. Οι ίδιοι θα το "χαϊδέψουν" και πάλι για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τα Ελληνοτουρκικά, όμως, δεν είναι «παίξε γέλασε». Δεν μπορείς να παίζεις με τη φωτιά. Αλλά τώρα η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι όμηρος του τέρατος που δημιούργησε. Είναι ο πολιτικός Φρανκενστάιν του εθνικιστικού εκτρώματος που πλέον είναι εντός της ΝΔ. Μεγάλο μέρος της Χρυσής Αυγής έχει γίνει εκλογικό και πολιτικό «σώμα» της. Έτσι, τώρα ελέγχεται από αυτό το «κομμάτι» της. Τι θα κάνει; Θα υποκύψει ή θα ακρωτηριασθεί; Για την ώρα επιλέγουν μία τρίτη λύση, την μετάθεση ευθυνών. Για όλα θα φταίνε οι «άλλοι», εν προκειμένω η… αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως, ο ιός του φασισμού είναι εντός της και υπάρχει κίνδυνος να την μολύνει καθολικά...