Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 13.10.23 ]

Όχι στα εγκλήματα της Χαμάς, όχι και στην εγκληματική λογική της εθνοκάθαρσης σε βάρος των Παλαιστινίων από την ακροδεξιά ηγεσία του Ισραήλ.

Όχι στα fake news, όχι και στην παραπληροφόρηση απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Γιατί είναι παραπληροφόρηση όταν η κρατική ΕΡΤ δείχνει μόνο τα θύματα από την βάρβαρη επίθεση της Χαμάς και όχι και τους φόνους χιλιάδων αμάχων, κυρίως παιδιών, από τους βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Είναι παραπληροφόρηση όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ονοματίζουν τους διαδηλωτές κατά της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων, «υποστηρικτές» των εγκληματιών της Χαμάς.

«Είμαστε Παλαιστίνιοι, δεν είμαστε Χαμάς» λέει ένας Παλαιστίνιος.

Υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημαίνει υποστήριξη της ασφάλειας του ισραηλινού λαού αλλά και αποτροπή της εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων. Σημαίνει πάνω απ’ όλα να σταματήσει η πολιτική του απαρτχάιντ και της «ανοιχτής-φυλακής» σε βάρος των Παλαιστινίων.

Εάν δείτε φωτογραφία ή ένα βίντεο που προκαλεί μια έντονη συναισθηματική αντίδραση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διασταυρώσετε την πληροφορία.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δει ότι δεν είναι δυνατή η εντολή μετακίνησης 1,1 εκ. ανθρώπων σε λιγότερο από 24 ώρες. Ο ΟΗΕ έχει ήδη κρίνει την εντολή «αδύνατη» και ότι θα έχει «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Να σταματήσει τώρα η σφαγή.

Στην Παλαιστίνη δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας…