Μπράβοι-μπαχαλάκηδες

[ ARTI news / Ελλάδα / 12.03.23 ]

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες την σύλληψη 17χρονου αντιεξουσιαστή για την επίθεση εναντίον του Γ. Βαρουφάκη. Η «είδηση» δημοσιεύτηκε σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Μαζί και το πανηγυρικό τουίτ του υπουργού Προ.Πο. Τάκη Θεοδωρικάκου. Κι όμως ο συλληφθείς αντιεξουσιαστής αφέθηκε ελεύθερος! Αυτό δεν το μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ του συστήματος αλλά από την ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Indymedia η συλλογικότητα Pasamontaña. Σύμφωνα με αυτή «Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 11/3 άτομα της κρατικής ασφάλειας προσήγαγαν σύντροφό μας έξω από το σπίτι του… Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου υποβλήθηκε επί 2,5 ώρες σε άτυπη ανάκριση σε σχέση με τα γεγονότα του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, γεγονότα με τα οποία ο σύντροφος βέβαια δεν είχε καμία εμπλοκή και λόγω των πολιτικών επιλογών δράσης του και επειδή εκείνες τις ώρες βρισκόταν σε άσχετο μαγαζί της ευρύτερης περιοχής του κέντρου… αφέθηκε ελεύθερος υπό την αόριστη απειλή δίωξης "αν φαίνεται σε βίντεο" κλπ….».

Συμπέρασμα: Δεν ξέρουμε ποιοι χτύπησαν τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25. Η ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι πρόκειται για αντιεξουσιαστές με απόδειξη τη σύλληψη του 17χρονου δεν έχει αποδειχθεί. Βέβαια αυτό δεν θα το πουν τα πετσωμένα μίντια. 

Αντίθετα με την ανακοίνωση της συλλογικότητας, ο 17χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Λένε ότι πρόκειται για τον 17χρονο που "φέρεται να βιντεοσκοπούσε την επίθεση" στον Γ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, αλλά δεν βρήκαν το βίντεο στο κινητό του και "προσπαθούν να το ανακτήσουν" στην ασφάλεια λέει συνδικαλιστής της αστυνομίας! 

Τελικά ποιοι χτύπησαν τον Γ. Βαρουφάκη και προπηλάκισαν τον Δ. Βίτσα;

Αναζητήστε τους συμμάχους της κυβέρνησης στους «μπράβους-μπαχαλάκηδες». Η ομάδα αυτή έχει ιστορία στη «διάλυση» του λαϊκού κινήματος (Σύμφωνα με μία ετυμολόγηση, το μπάχαλο προέρχεται από την αραβική λέξη «bihali», που σημαίνει «διάλυση»). Θυμίζουμε ότι «μπάχαλοι» έκαψαν την marfin το 2010, διαλύοντας ένα τεράστιο κίνημα που είχε αναπτυχθεί εκείνη την περίοδο. Ο αναρχικός και αντιεξουσιαστικός χώρος διέρρηξε τότε τους όποιους δεσμούς είχε με τους στερούμενους ιδεολογίας θιασώτες της τυφλής βίας «μπαχαλάκηδες»(παρεμπιπτόντως οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα δεν βρέθηκαν ποτέ!)...

Ο Κάιν τους χαρακτήρισε χθες «… «παντός καιρού» χαοτικούς, μηδενιστές και την «εργαλειοθήκη» κράτους και παρακράτους…». Και ήταν ακριβής. Αυτό είναι οι «μπαχαλάκηδες», η εργαλειοθήκη κράτους και παρακράτους. Κάποιοι μπαχαλάκηδες «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, που τα σπάνε γενικώς, για να χρεώσουν μετά τα επεισόδια ειδικώς στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο...», γράφει ο Π. Μεθενίτης στην ΕφΣυν.

Συνδέονται επίσης με οπαδικούς στρατούς. Δεν είναι τυχαία τα συνθήματα στα γήπεδα που βλέπουμε αυτόν τον καιρό. Είναι χουλιγκάνοι των μεγάλων ομάδων στις κερκίδες και μπαχαλάκηδες στο δρόμο. Είναι οι άτυποι ιδιωτικοί στρατοί του Μεγάλου Αφεντικού της ΠΑΕ. Οι επικεφαλής των στρατών αυτών ψωμίζονται συνήθως ως μπράβοι στις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους του Αφεντικού. Οι μπράβοι αυτοί μεταμφιέζονται σε «μπαχαλάκηδες» για να χτυπήσουν πολιτικούς της Αριστεράς ή για να διαλύσουν συγκεντρώσεις, ακόμα και θεατρικές παραστάσεις (το θυμάστε;)