Λονδίνο, Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα

[ ARTI news / Κόσμος / 28.10.23 ]

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα στο Λονδίνο και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ζητώντας να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι διαδηλώσεις γίνονται καθώς το Ισραήλ επεκτείνει τα πλήγματά του και ο αριθμός των θυμάτων από τον άμαχο πληθυσμό, κυρίως παιδιών, μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, πλήθη άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο Κοινοβούλιο κρατώντας πινακίδες που έγραφαν «Γάζα, σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη, τερματίστε την ισραηλινή κατοχή». 

Οι διαδηλωτές φώναζαν "Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ. Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Γάζα", "Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι".

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ο συγκινημένος Chrif El Amraoui δήλωσε στο BBC: "Διαδηλώνω και κλαίω γιατί σκοτώνονται παιδιά καθημερινά. Γιατί; Γιατί θέλουν να σκοτωθούν και άλλα;"

Ο Abdul Mahfuudi παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία με τα παιδιά του και δήλωσε: "Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να σταματήσουν να σκοτώνουν παιδιά. Πρέπει να σταματήσουν".

Μερικοί από το πλήθος φωνάζουν το σύνθημα «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», σύνθημα το οποίο σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Suella Braverman είναι αντισημιτικό. Οι ακτιβιστές το αρνούνται, λέγοντας ότι το σύνθημα αναφέρεται στο «δικαίωμα όλων των Παλαιστινίων στην ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη».

*Πληροφορίες από το BBC