Κρυφή ζωή

[ Μαργαρίτα Μανώλη / Ελλάδα / 26.02.19 ]

Το δωμάτιο στένευε γύρω του και δεν τον χωρούσε πια. Σκέψεις εισβάλλουν απρόσκλητες στο μυαλό του. Καθένας μας έχει δύο ζωές, την πραγματική και την κρυφή του. Στην πραγματική ζωή είμαστε αυτό που φαινόμαστε. Κάνουμε τις καθημερινές μας απασχολήσεις, έχοντας μια αόριστη αίσθηση ότι κάτι λείπει. Ότι κάτι έπρεπε να είναι διαφορετικό στη ζωή μας.

Η πραγματική ζωή ασφυκτιά, παγιδευμένη από τα βαρίδια του καθήκοντος και της ευθύνης. Και στο σκοτάδι η πραγματική ζωή αρχίζει να ξεθωριάζει και εισβάλλει η κρυφή ζωή.

Στην κρυφή ζωή είναι γενναίος και δυνατός και δεν ξέρει τι σημαίνει φόβος. Στην κρυφή ζωή ακολουθεί το άλλο μονοπάτι. Εκείνο που δείλιασε στην πραγματική ζωή να πάρει. Ζει τη ζωή που έπρεπε να ζήσει. Γίνεται αυτό που πεπρωμένο του ήταν να γίνει. Στην κρυφή ζωή ονειρεύεται ότι ανταποδίδει τα χτυπήματα ενάντια σε όλους όσους τον πλήγωσαν. Ενάντια σε όσους τον εμπόδισαν να γίνει αυτό που ήθελε.

Τελικά στη ζωή μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν αυτά που δεν έκανες παρά αυτά που έκανες. Οι σκέψεις τον βύθισαν σε μια βαθιά, βουβή, εσωτερική μελαγχολία. Μόνη συντροφιά ο άλλος του εαυτός. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει.