Καθεστώς αδίστακτων...

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.11.21 ]

Για ποια διάκριση των εξουσιών μιλάμε; Από τη μια, οι εν ενεργεία δικαστικοί μετακλητοί στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Από την άλλη, οι «παραδρομούντες» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Ασφάλειας Αττικής που ο διωκτικός ζήλος τους «τύφλωσε» και παρείδαν ότι δεν μπορούν να "διώκουν" βουλευτή χωρίς την άδεια της Βουλής. Αν δε αυτό έγινε, όπως λέγεται, όχι λόγω σκοπιμότητας αλλά λόγω άγνοιας του Άρθρου 61 του Συντάγματος (παρ. 1 και 2), τότε είναι ακόμα χειρότερα, γιατί θα είμαστε έρμαια στα χέρια αδαών που κινούνται  σύμφωνα με τις εγκλήσεις του κάθε Φουρθιώτη και των «αδίστακτων»(ο χαρακτηρισμός της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ), που υποθάλπει το κυβερνών κόμμα.

Ναι, του Φουρθιώτη που άμα τη αποφυλακίσει του εξέδωσε πάραυτα εφημερίδα. Του Φουρθιώτη του οποίου ανύπαρκτα σάιτ ήταν στις χρηματοδοτήσεις της «λίστας Πέτσα». Του Φουρθιώτη που κατηγορείται για κακουργήματα. Που «Κατηγγέλθη από πρώην Υπουργό ότι εισέβαλε στο γραφείο του και τον απείλησε προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Συν-Εργασία…», που «Φέρεται πώς κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ…», του Φουρθιώτη που οι «διαφημίσεις της εφημερίδας του προεβάλλοντο διαρκώς μέχρι χθες από την ΕΡΤ και τον Σκάι». Ναι, του Φουρθιώτη που «επιστράτευσε δύο εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου…».

Αυτό το... αγλάισμα της κοινωνίας και της πληροφόρησης δεν κινδυνεύει από τις νέες ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα για τα Fake News, που θέσπισε η κυβέρνηση, γιατί είναι «φίλος» της. Εμείς και όσοι τολμήσουμε να ασκήσουμε κριτική στους κυβερνώντες, κινδυνεύουμε. 

Εμείς είμαστε υπό τη διαρκή απειλή του κάθε Φουρθιώτη, της κάθε «παραδρομούσας» αρχής, και, τελικά, της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

 Ναι, είμαστε όλοι εν κινδύνω, γιατί ζούμε σ’ ένα καθεστώς αδίστακτων…