Η θυσία του Aaron Bushnell

[ ARTI news / Κόσμος / 01.03.24 ]

Ο 25χρονος Αμερικανός αεροπόρος Aaron Bushnell, προφανώς εβραϊκής καταγωγής, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την Ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, διαμαρτυρόμενος για τη σφαγή στη Γάζα.

Τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αφού δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη θυσία του Ααρόν, τώρα επιχειρούν να την απαξιώσουν. Γράφουν οι The New York Times: «Με το να αυτοκτονήσει στις 25 Φεβρουαρίου, ο νεαρός Αμερικανός στρατιωτικός Aaron Bushnell έκανε μια θαρραλέα χειρονομία με σκοπό να ειδοποιήσει την αμερικανική κοινή γνώμη για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα; Ή, αντίθετα, διέπραξε μια ακραία και αχρείαστη πράξη;» Τσάμπα σκοτώθηκε, υπονοούν. Δεν χρειαζόταν αυτή η πράξη, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, η σφαγή των Παλαιστινίων, η Γενοκτονία θα γίνει. Το τελευταίο δεν το λένε, το αφήνουν να εννοηθεί. Σκοπός τους να ματαιώσουν οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας ως αχρείαστη, ως άχρηστη.

Η φωνή όμως του Ααρόν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα συνεχίσει να ηχεί. Κι άλλοι σαν κι αυτόν θα πουν «συνένοχο στη γενοκτονία δεν θα μ’ έχεται», μέχρι η αλλαγή στην κοινή γνώμη να έχει πολιτικές συνέπειες για τους υποστηρικτές του σφαγέα ακροδεξιού Νετανιάχου.

*Προσπαθούν να αποκρύψουν ακόμα και το βίντεο της αυτοπυρπόλησης