Η εικόνα που ματώνει, τα σκάνδαλα, η Χρυσή Αυγή και ο Κολιός

[ ARTI news / Ελλάδα / 21.04.20 ]

 Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR(Ζήνα Κουτσελίνη) παρουσίασε το… θαύμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο παρουσίασε στην πρώτη σελίδα σήμερα (21.04.2020) η εφημερίδα Espresso. Για το «θαύμα» γράφουν διάφορες ιστοσελίδες παραθρησκευτικού αλλά και φασιστικού περιεχομένου. Tο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ «παρουσιάζει αποκλειστικά το θαυμαστό γεγονός που πρέπει (σ.σ. κατά την άποψή του) να ταρακουνήσει πολλούς. Εντός και εκτός Εκκλησίας. Ο Εσταυρωμένος γέμισε με κηλίδες αίματος προκαλώντας δέος σε όσους βρέθηκαν μπροστά στο απίστευτο θέαμα.»! 

Οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών(21.04.2020):

«Ακριβώς όπως και πέρυσι, έγινε νέο θαύμα φέτος τη Μεγάλη Πέμπτη στο παρεκκλήσι του Γηροκομείου Αθηνών. Πρώτη και καλύτερη έσπευσε για βοήθεια με τρόφιμα και κόκκινα αυγά η Χρυσή Αυγή με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ η είδηση του θαύματος αναδημο­σιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπόδικου Γιάννη Λαγού

Τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως μας πληροφόρησε και η ιστοσελίδα orthodoxia, έγινε νέο πασχαλιάτικο θαύμα στο ακριβοπληρωμένο παρεκκλήσι του Γηροκομείου Αθηνών. Μάτωσε με κηλίδες αίματος η εικόνα του Εσταυρωμένου και όπως γράφει η ιστοσελίδα, το μήνυμα είναι ότι «Η Εκκλησία, που για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο στόχαστρο, θα βγει και πάλι νικήτρια, πιο δυνατή από ποτέ μαζί με τους πιστούς Χριστιανούς τους οποίους ο Κύριός μας ποτέ δε θα ξεχάσει».

Την είδηση του θαύματος αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του υπόδικου τέως χρυσαυγίτη Λαγού. Τη Μεγάλη Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή της στο Γηροκομείο και η «ελληνική αλληλεγγύη» που προσέφερε τρόφιμα και κόκκινα αυγά διά χειρός Κασιδιάρη. Εκεί στο προαύλιο τον καλωσόρισε θερμά ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Κολιός λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ξέρουμε ότι είστε κοντά μας». Τον ευχαρίστησε για την προσφορά και του ζήτησε βοήθεια μέσω της παρουσίας του στον Δήμο Αθηναίων.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο προσωρινός-μόνιμος πρόεδρος του Γηροκομείου Ζ. Κολιός έκανε έκκληση στα ΜΜΕ, που τόσο πολύ τον προβάλλουν, για βοήθεια στη σίτιση και τη φροντίδα των 140 ηλικιωμένων. Ενα από τα πλουσιότερα ιδρύματα της χώρας –με εκατοντάδες ακίνητα και περιουσίες κληροδοτήματα– εδώ και χρόνια αδυνατεί ακόμα και να σιτίσει τους ηλικιωμένους.

Οι αιτίες ήδη έχουν αποκαλυφθεί όχι μόνο στο πλαίσιο της ποινικής δίκης με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της διοίκησης, όχι μόνο από τους ελέγχους των αρμόδιων φορέων αλλά και από τα δεκάδες δημοσιεύματα σχετικά με το πού και πώς ξοδεύτηκε η περιουσία του ιδρύματος με αποτέλεσμα το 2013 να εμφανίζει ζημία 70 εκατ. ευρώ, με απλήρωτους και εξουθενωμένους τους εργαζομένους και με υπέρογκες αμοιβές διοίκησης και συμβούλων.

Ευτυχώς αμέσως μετά την έκκληση του προέδρου όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν: περιφέρεια, δήμοι, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς υγείας, συλλογικότητες, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», επιχειρήσεις τροφίμων κ.λπ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερωτήσεις για την ανάγκη εκταμίευσης χρημάτων για τους φιλοξενούμενους στο ίδρυμα αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων ορισμού διοίκησης μέσα από εκλογές που θα οδηγήσουν το Γηροκομείο σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Καραμπινάτα σκάνδαλα

Ο προσωρινός πρόεδρος έχοντας διανύσει έναν πολιτικό κύκλο μεταξύ Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., ΛΑΟΣ και ξανά Ν.Δ. έχει πολλές φορές επιβεβαιώσει την επικοινωνιακή του ικανότητα στις φιλόξενες γι’ αυτόν συχνότητες, ενώ αντίθετα τα καραμπινάτα σκάνδαλα του Γηροκομείου κρύφτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενώ διορίστηκε στη θέση αυτή με στόχο τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στο ίδρυμα, παραμένει ακόμα εκεί με συνεχείς δικαστικές αποφάσεις παράτασης της θητείας του και με συνεχή προσκόμματα στη διεξαγωγή εκλογών.

Από την «ακλόνητη» αυτή θέση ο Ζ. Κολιός δηλώνει σήμερα βέβαιος ότι «χάρη στη συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων που τώρα πλέον είναι δίπλα μας, της Περιφέρειας Αττικής που είναι πλέον τώρα δίπλα μας και της Κυβέρνησης που είναι κοντά μας, θα ανοίξουμε τον δρόμο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τη σωτηρία του Γηροκομείου Αθηνών».

Το 2013 ο Δήμος Αθηναίων επί δημαρχίας Γ. Καμίνη και αφού είχε βουίξει ο κόσμος από τα σκάνδαλα στο Γηροκομείο αποφάσισε «την έκπτωση της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών που ελέγχεται για κακοδιαχείριση και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Η διοίκηση ελέγχεται για πολλά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος του ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση στοιχειοθέτησαν η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων διαφθοράς». Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διεξάγεται μέσα στη σιωπή με συνεχείς καθυστερήσεις η δίκη των κατηγορουμένων, ενώ «ως εκ θαύματος» η πολιτική αγωγή (δηλαδή το Γηροκομείο) υπερασπίζεται τους κατηγορουμένους για βαριά κακουργήματα. Τη στάση αυτή μάλιστα ασπάζεται και ο πρόεδρος την ίδια στιγμή που αστρονομικά ποσά σπατάλης, υπεξαίρεσης και κακοδιαχείρισης παρελαύνουν ενώπιον της έδρας.

Το παρεκκλήσι του Γηροκομείου επί προεδρίας του λογιστή Ζ. Κολιού παρουσιάζει μεγάλη γκάμα θαυμάτων:

Οκτώβριος 2017 / Λαμπυρίζει το χέρι της Αγ. Αναστασίας

Μεγάλη Πέμπτη 2019 / Αναβλύζει μύρο από την εικόνα της Παναγίας

Μεγάλη Πέμπτη 2020 / Ρέει αίμα και νερό στον Εσταυρωμένο." 

*Πληροφορίες ΕΦΣΥΝ

**Τούτων δοθέντων αναμένουμε από τα ELLINIKA HOAXES να τοποθετηθούν: Είναι αληθινή η ματωμένη εικόνα του Εσταυρωμένου(σ.σ. έχει δημοσιευθεί σε πολλές ιστοσελίδες).

Τέλος, αναμένουμε την αντίδραση των εισαγγελικών αρχών