Η αντίδραση στα εγκλήματα του Νετανιάχου δεν είναι αντισημιτισμός

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 18.11.23 ]

 Η Becca Balint είναι η πρώτη Εβραία, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ που τάχθηκε υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Η Becca Balint δήλωσε: «Η ισραηλινή πολιορκία στη Γάζα έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους, χιλιάδες παιδιά. Εκατομμύρια είναι χωρίς φαγητό, νερό, καύσιμα και φάρμακα. Αυτό είναι τρομερό. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι μια άμεση διακοπή της βίας για να επιτραπεί μια πραγματική κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων.»

Αυτό βέβαια ούτε να τ' ακούσει δεν θέλει ο Νετανιάχου και οι φανατικοί της θρησκευτικής ακροδεξιάς που κυβερνά το Ισραήλ. Στόχος τους είναι η "Τελική Λύση", η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Ήδη χτυπούν και την Δυτική Όχθη. 

Σύμμαχό τους σε πολιτικό, στρατιωτικό και μιντιακό επίπεδο έχουν την Ουάσινγκτον: Η πρέσβης των ΗΠΑ Deborah Lipstadt είναι ειδική Απεσταλμένη για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, ενημερώνει με δελτίο τύπου η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα! Και «Ως Ειδική Απεσταλμένη, ηγείται των προσπαθειών για την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο». 

Οποιαδήποτε κριτική συνεπώς στο Ισραήλ θα θεωρείται αντισημιτισμός. Ακόμα κι αν λέμε "ούτε Χαμάς ούτε Νετανιάχου". Ακόμα και αν η κριτική προέρχεται από μέλος του Κογκρέσου, την Εβραία Becca Balint.

Αντισημιτισμός και η κριτική της Mona Chalabi, ανεξάρτητης συγγραφέα και εικονογράφου βραβευμένης με Pulitzer, που κατήγγειλε με στοιχεία τους Times για «προκατάληψη» σε βάρος των Παλαιστινίων και υπέρ των Ισραηλινών.

Αντισημίτες και τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη που κατεβαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα.

Αντισημίτες και οι φοιτητές του Χάρβαρντ αλλά και του NYU και του Κολούμπια που ζητούν από τα δύο πανεπιστήμια να τερματίσουν τη συνενοχή τους με το κράτος κατοχής και να κλείσουν τις πανεπιστημιουπόλεις τους στο Τελ Αβίβ.

Αντισημίτης και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς που διακηρύττει ότι «Υπάρχει μια φρικτή ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.» Και ότι  «Το Κογκρέσο δεν μπορεί να εγκρίνει ένα συμπληρωματικό νομοσχέδιο δαπανών που να επιτρέπει τη συνέχιση αυτών των ενεργειών.»

Για τον αμερικανοεβραίο Νόαμ Τσόμσκι ούτε λόγος, αυτός δεν θεωρείται μόνο αντισημίτης, αλλά και… τρομοκράτης. Ο Νόαμ Τσόμσκι λέει ότι «το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες – όχι η Χαμάς και η Χεζμπολάχ»…

Ένας πόλεμος διεξάγεται με βόμβες, που πλήττει χιλιάδες αμάχους, κι ένας πόλεμος που διεξάγεται με τα μίντια και στοχεύει τα μυαλά όλων μας…

Οι αντιδράσεις των λαών όμως μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, ότι ο ολοκληρωτισμός της Δύναμης (οικονομικής, στρατιωτικής, μιντιακής) στο τέλος θα ηττηθεί…