Η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους διώκεται...

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 16.11.23 ]

Στην Αργεντινή ο Ρότζερ Γουότερς διώκεται για «αντισημιτισμό». Όλα τα ξενοδοχεία στο Μπουένος Άιρες και στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, όπου θα έκανε συναυλίες, αρνήθηκαν να τον φιλοξενήσουν, λόγω μποϊκοτάζ που κήρυξε «το Ισραηλινό λόμπι».

Στο Παρίσι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής ζητάει από τους ομιλητές να μην τάσσονται υπέρ των Παλαιστινίων. Στο Λονδίνο και στην Αθήνα, η παλαιστινιακή σημαία απαγορεύεται. Πρώτη η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου ψήφισε την απαγόρευση της δημόσιας προβολής του συμβόλου της Παλαιστίνης.

Παντού η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους αμάχους της Γάζας με τους 11.500 νεκρούς (οι μισοί είναι παιδιά) και η κριτική στον Νετανιάχου χαρακτηρίζεται «αντισημιτισμός» και υποστήριξη τρομοκρατών!

Αυτοί θα χαρακτήριζαν ‘αντισημίτη’ ακόμη και τον επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος Πρίμο Λέβι, αυτόν που έγραψε το «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος» και έδωσε το αίμα του για τους τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες του πολέμου των 6 ημερών, αλλά ο οποίος στράφηκε στη συνέχεια εναντίον του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς το «πολεμική μηχανή».

Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο άγρια. Η βουλευτής Αλεξάνδρα Οκαζιο-Κορτέζ με ανάρτησή της στο Χ σημειώνει: «Η κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να ξοδέψουν *100 εκατομμύρια δολάρια* για να ανατρέψουν τους λίγους που πιστεύουν στα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα και την εκεχειρία που ήδη υποστηρίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί.» Ποιοι είναι οι «λίγοι»; Το The Squad, το κίνημα έγχρωμων γυναικών που απαρτίζεται από τις βουλευτίνες Alexandria Ocasio-Cortez στη Νέα Υόρκη, την Ilhan Omar στη Μινεσότα, την Ayanna Pressley στη Μασαχουσέτης και την Rashida Tlaib στο Μίσιγκαν.

Οι υπερπλούσιοι ρίχνουν στην «πολιτική αγορά» των ΗΠΑ και μάλιστα από τις προκριματικές εκλογές «100 εκατομμύρια δολάρια» για να εμποδίσουν την επανεκλογή των τεσσάρων γυναικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νόμο που θα διώκει ως «τρομοκράτες» όσους στηρίζουν τους Παλαιστίνιους στο διαδίκτυο.

Έτσι παίζεται το παιγνίδι της πολιτικής και των μιντιακών "βομβαρδισμών" της παγκόσμιας κοινής γνώμης…

Γι’ αυτό κανείς δεν θα μάθει ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Atta Abu Rmeileh, ο επικεφαλής της Φατάχ στην Τζενίν, που πίστευε μέχρι λίγο καιρό πριν στην ειρηνική αντίσταση και σε μια λύση της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων, έχει συλληφθεί και κλειστεί εδώ και δύο εβδομάδες στο μπουντρούμι μιας ισραηλινής φυλακής. Το ίδιο και η 22χρονη Άχεντ Ταμίμι και άλλοι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές…

Γι’ αυτό ξαναλέμε ότι θέλει γενναιότητα να είσαι με τους Παλαιστίνιους…