ΕΣΥ φταις!

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 08.06.23 ]

Ακούω τους "παπαγάλους" της κυβέρνησης πρωί πρωί να δικαιολογούν το έγκλημα στην Κω, στη Νέα Μάκρη, στη Χίο, παντού, και φρικιώ. Γιατί χειρότερο και από το έγκλημα είναι να το δικαιολογείς.

Η διευθύντρια του ακτινολογικού του Νοσοκομείου Άρτας παραιτείται, διαμαρτυρόμενη για την απελπιστική κατάσταση του τμήματος. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, αλλά φταις ΕΣΥ.    

Η τηλεόραση, οι εφημερίδες, οι εξωνημένοι από την κυβέρνηση διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να στρίβουν συνεχώς αυτό το διεστραμμένο μαχαίρι της ενοχής στην ψυχή μας. "Εσείς φταίτε"!

Φταίτε που αρρωσταίνετε! Φταίτε που πεινάτε, αφού αποκτήσατε την κακή συνήθεια να τρώτε δυο φορές τη μέρα.

Σκούζετε για το θάνατο των αγαπημένων σας, περιμένοντας το ασθενοφόρο, αλλά φταίτε εσείς που δεν καλέσατε ιδιωτικό.

"Η λύση είναι τα ιδιωτικά ασθενοφόρα" λέει βαρύγδουπα ο μεγαλοδημοσιογράφος.

Αυτά μας λένε τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού, οι σοφιστές που είναι ικανοί να μας πουν ότι η πείνα και ο λιμός είναι πρόβλημα διαχρονικό (να μας πουν ότι είναι τιμωρία εκ Θεού, όπως λένε οι προτεστάντες!).

«Η Ελλάδα σε πεθαίνει» λέει κι ο «παπαγάλος» της αντιπολίτευσης στέλνοντας με τη σειρά του τη μπάλα στην εξέδρα των γενικεύσεων. 

 Μέσα στη γενίκευση χάνονται οι συγκεκριμένες ευθύνες της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή της να αποδυναμώσει τον δημόσιο τομέα και εξ αντικειμένου να ενισχύσει τους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας, τους σχολάρχες της ιδιωτικής παιδείας, τον ιδιωτικό τομέα γενικώς.

Κι όταν ο θάνατος χτυπάει την πόρτα των μη εχόντων, τότε φταίει το σύστημα αξιολόγησης του περιστατικού, το σύστημα γενικώς και προπάντων οι προηγούμενοι και πάντοτε εμείς.

Για όλα «Φταίμε όλοι»!

Όλη η ευθύνη είναι δική μας.

Και έχουν δίκιο...

Αφού τους ψηφίζουμε…

*Η φωτογραφεία είναι αρχείου