Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απαιτούν να σταματήσει η σφαγή

[ ARTI news / Κόσμος / 05.11.23 ]

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες, 4 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον ζητώντας κατάπαυση του πυρός και των βομβαρδισμών στη Γάζα που σκότωσαν μέχρι τώρα πάνω από 9.000 Παλαιστίνιους (4.000 παιδιά). Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” και φώναζαν “κατάπαυση του πυρός τώρα”.

Περίπου 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν και στην Πλατεία Ελευθερίας κοντά στον Λευκό Οίκο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Ουάσιγκτον υπέρ της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και κατηγορούν το Ισραήλ για «γενοκτονία».

Στο Λονδίνο, πάνω από 50.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και στους δρόμους του Βερολίνου κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και απαιτώντας τον τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα.

Και στο Παρίσι αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.  Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φωνάζοντας «Μακρόν, συνένοχος». Πανό στο κέντρο της πορείας έγραφε «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα».