Δήγματα...

[ Γιώργος Παππάς / Ελλάδα / 09.07.19 ]

Ο ίδιος δήλωσε πως δε ζητά περίοδο ανοχής, επειδή είναι έτοιμος από καιρό κι έχει πολλή δουλειά να κάνει.

Δεκτό. Σεβαστό. Εγένετο...

Τα πρώτα δείγματα, λοιπόν, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν ταυτόχρονα και δήγματα. Τροχιοδεικτικά δήγματα συγκεντρωτισμού, αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

 Δήγματα στην ειλικρίνεια και εγκυρότητα του προσωπικού δημόσιου λόγου του: Μικρό κι ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα διακήρυττε μέχρι να πάμε στις εθνικές κάλπες, το μεγαλύτερο κυβερνητικό σχήμα μετά το 1974 ορκίστηκε σήμερα.

 Δήγματα στη διαφάνεια: Για πρώτη και τελευταία φορά θα γίνει αύριο στη Βουλή, το συμβολικό ναό της Δημοκρατίας, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ζωντανή μετάδοση, οι επόμενες θα γίνονται στο Πρωθυπουργικό Γραφείο απουσία καμερών και υφυπουργών.

Δήγματα στη Δημοκρατία και την ακηδεμόνευτη ενημέρωση: Στο πρώτο ΦΕΚ της Κυβέρνησής του, όρισε τον εαυτό του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) καθώς και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δηλαδή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) αλλά και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).

 Δήγματα στο δημόσιο χαρακτήρα και τα επιστημονικά χαρακτηριστικά της έρευνας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Αφαιρέθηκε ο κλάδος της έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας και υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πεντακάθαρο σήμα εμπορευματοποίησης της παιδείας και υπαγωγής της στην επιχειρηματική κερδοφορία.

 Δήγματα στη Δικαιοσύνη, τόσο στην ανεξαρτησία όσο και στην εφαρμογή της: Μεταφορά της αρμοδιότητας εποπτείας και λειτουργίας των φυλακών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καθαρό σήμα πως ο σωφρονισμός δεν είναι θέμα της δικαιοσύνης αλλά στάδιο της τιμωρητικής διαδικασίας, καθαρό σήμα αστυνομοκρατίας και επίθεσης στα δικαιώματα των φυλακισμένων.

Ορισμός, ως υφυπουργού, τού πριν απο  8 μόλις ημέρες Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Δε νομίζω να χρειάζεται επιπλέον σχολιασμό...

Δήγματα στις οικουμενικές αξίες του διεθνισμού, του ουμανισμού και της αλληλεγγύης:

Κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ενσωμάτωσή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σαφέστατο σήμα ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος προσλαμβάνει εθνικιστικά χαρακτηριστικά, πως είναι θέμα τάξης, παραβατικότητας και όχι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, θέμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που απαιτεί ξεχωριστή πολιτική προσέγγιση, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος πρόνοιας.

 Και δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ώρες απ' όταν ορκίστηκε η νέα (ο Θεός -στον οποίον το σύνολο της ώμοσε- να την κάνει) Κυβέρνηση...

 Συγγνώμη κιόλας, αλλά εσείς μας το ζητήσατε κύριε Πρόεδρε. Δεν θέλατε περίοδο χάριτος. Έχετε δουλειά να κάνετε. 

Το ίδιο κι εμείς. 

Ξεκινάμε λοιπόν...