Αυτό είναι το μοναστήρι όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.11.19 ]

Το μοναστήρι της Ηλείας στη φωτογραφία είναι αυτό στο οποίο πρόκειται να μεταφερθούν σύριοι πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά, προκαλώντας «σοκ!» στους ακροδεξιούς ρατσιστές. Πρόκειται για τη Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, ένα μοναστήρι που είναι ανενεργό. Το μοναστήρι απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Πάτρα και βρίσκεται δίπλα στο μικρό χωριό Αγράμπελα, όπου διαμένουν λιγότεροι από 50 κάτοικοι.  

Όπως αναφέρει το patrasevents.gr τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση για την υποδοχή των προσφύγων, ενώ αναζητείται το αναγκαίο προσωπικό, όπως μαγείρισσες αλλά και δάσκαλος για τα μαθήματα των παιδιών.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 50 περίπου πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στην περιοχή είναι οικογένειες από τη Συρία που έχουν αιτηθεί άσυλο.  

«Η Εκκλησία του Χριστού είναι εκκλησία αγάπης και βοήθειας» δήλωσε ο μητροπολίτης Ωλένης Αθανάσιος σχολιάζοντας την κίνηση της Μητρόπολης Ηλείας να παραχωρήσει τους χώρους ενός ανενεργού μοναστηρίου για τη φιλοξενία προσφύγων.

Η εγκατάσταση προσφύγων σε ορεινές περιοχές ήταν πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.