Έβο Μοράλες: αδέρφια μου θα ξαναγυρίσω

[ ARTI news / Κόσμος / 12.11.19 ]

«Ο Έβο Μοράλες βρίσκεται πλέον στο μεξικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος που εστάλη για να εγγυηθεί τη μεταφορά του με απόλυτη ασφάλεια στη χώρα μας», έγραψε στο Twitter ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, ανεβάζοντας και τη φωτογραφία του Μοράλες με τη μεξικανική σημαία μέσα από το αεροπλάνο.

Νωρίτερα, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο twitter όπου φαίνεται ξαπλωμένος στο πάτωμα ενός μάλλον εγκαταλελειμμένου κτιρίου, προφανώς για γλιτώσει τη σύλληψη, ο Έβο Μοράλες ενημέρωσε τους υποστηρικτές του πως φεύγει από τη Βολιβία και ευχαρίστησε το Μεξικό που του παρείχε πολιτικό άσυλο.

«Αυτή είναι η πρώτη νύχτα αφού εγκατέλειψα το προεδρικό εξαιτίας του πραξικοπήματος των Μέσα και Καμάτσο με τη βοήθεια της αστυνομίας», έγραψε.

«Αφού λεηλάτησαν και αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο σπίτι μου στη Βίγια Βικτόρια, ομάδες βανδάλων των πραξικοπηματιών (Κάρλος) Μέσα και (Λουίς Φερνάντο) Καμάτσο εισέβαλαν στο σπίτι μου στη συνοικία Μαχιστέριο στην Κοτσαμπάμπα. Είναι πολύ ευγνώμων στους γείτονές μου οι οποίοι σταμάτησαν αυτές τις εφόδους», έγραψε επίσης ο Μοράλες.

«Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό», έγραψε ο Έβο Μοράλες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση. «Με πονά το ότι φεύγω τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια», πρόσθεσε ο παραιτηθεί πρόεδρος της Βολιβίας.