Corriere della Sera: Tο βίντεο που διαψεύδει το Λιμενικό

[ ARTI news / Κόσμος / 17.06.23 ]

"Το ψαροκάικο σταμάτησε και η θάλασσα είναι ήρεμη: ιδού το βίντεο που διαψεύδει την ελληνική ακτοφυλακή στο ναυάγιο" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Corriere della Sera.

"Στις εικόνες μπορείτε να δείτε το ψαροκάικο λίγες ώρες πριν το ναυάγιο. Είναι ακίνητο και η θάλασσα είναι ήρεμη: οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν επομένως δυνατές".

Τηλεόραση Courier

Το βίντεο (σ.σ. εμείς το πήραμε από το Open) "φαίνεται να διαψεύδει την εκδοχή των ελληνικών αρχών για τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους με εκατοντάδες μετανάστες, που σημειώθηκε στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.
Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Defenceline.gr φαίνεται το σκάφος (λίγες ώρες πριν τη βύθιση) σε ηρεμία και οι συνθήκες στη θάλασσα είναι βέλτιστες, αποδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν δυνατές, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίστηκε η ελληνική ακτοφυλακή."

 

https://video.corriere.it/esteri/ecco-video-che-smentisce-versione-grecia-naufragio/a3f2afda-0cf1-11ee-a463-2efa0d37ea3a?vclk=video3CHP%7Cecco-video-che-smentisce-versione-grecia-naufragio