Υποκλοπές και προσπάθεια συγκάλυψης

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 06.08.22 ]

Ο Ανδρουλάκης «χρειαζόταν κάτι επειγόντως» γιατί τα ποσοστά του «άρχισαν να πέφτουν», γράφει ο Μητσός στα ΝΕΑ! Σ' αυτό το σκεπτικό βασίζεται η συνωμοσιολογική λογική της… σκευωρίας σύμφωνα με την οποία κάποιοι την… έστησαν στον Μητσοτάκη! Ότι ξένα κέντρα εξωθούν τον πρωθυπουργό σε εκλογές (οι Βρυξέλλες θέλουν οικουμενική κυβέρνηση μαριονέττα), γράφει και η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ. Πλήρης αντιστροφή! Ο Μητσοτάκης έτσι γίνεται από θύτης θύμα. Η τοξίνη δεν αντέχει δήθεν την τοξικότητα και το γουρούνι τη λάσπη! Απόλυτη παράνοια!

Αλλά ποια είναι τα γεγονότα;
Το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν τόσο μέσω του Predator όσο και με τα συμβατικά μέσα της ΕΥΠ (συνακρόαση)!
Η δημοσιογραφική έρευνα, επίσης, αποκάλυψε ότι το δεξί χέρι του ΠΘ όχι μόνο έκανε «δουλειές» ενώ απαγορεύεται λόγω της θέσης του, αλλά έκανε και μπίζνες με πρόσωπα που κινούνται στο ίδιο περιβάλλον με την εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό υποκλοπών Predator (πηγή Efsyn).
Οι δουλειές γίνονταν με ανταγωνιστική εταιρεία της ισραηλινής NSO Group, που εμπορευόταν το λογισμικό υποκλοπών Pegasus (είχε πουληθεί και στην κυβέρνηση της Ελλάδας), που όπως αποκαλύφθηκε πέρυσι, παρακολουθούσε εκατοντάδες κινητά μεταξύ των οποίων και αυτό του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.
Το Predator the Thief στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην πλέον γγ του Γραφείου του πρωθυπουργού είναι προϊόν start up με όνομα Cytrox και έδρα στη Βόρεια Μακεδονία. Ανασκόπηση των εγγράφων εταιρικού μητρώου δείχνει ότι ιδρύθηκε το 2017 από πέντε Ισραηλινούς και έναν Ούγγρο και είχε εταιρική παρουσία στο Ισραήλ και την Ουγγαρία.
Το 2020 η ιδιοκτησία πέρασε στη Cytrox Holding με έδρα την Ουγγαρία. Αρχεία αναφέρουν ως 'πραγματικό ιδιοκτήτη' της εταιρείας τον 70χρονο Ισραηλινό επιχειρηματία, Meir Shamir.
Μαζί με έναν εκ των ιδρυτών της εταιρίας, τον Abraham Rubinstein είναι μέτοχοι του ομίλου Aliaada, τα προϊόντα της οποίας κυκλοφορούν υπό το brand “Intellexa”.
Η Intellexa έχει για επικεφαλής τον Tal Dilian, ο οποίος ζούσε για χρόνια στην Κύπρο και είναι πρώην διοικητής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (Israel Defense Forces-IDF).
Στοιχεία δείχνουν πως η εταιρία λειτουργεί και στην Ελλάδα (Intellexa S.A.), χώρα την οποία αναφέρει στο LinkedIn ως έδρα του ο Dilian.
Οι επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη έφταναν σε ένα κομβικό πρόσωπο της ιστορίας, τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, χρησιμοποιήθηκε για να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι και ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος που υπήρξε θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ όσο και του Predator, είχε κάνει λόγο για στενές σχέσεις ανθρώπων της εταιρείας Intellexa με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τονίζοντας μάλιστα ότι η εν λόγω εταιρεία «χαίρει της προστασίας του Μαξίμου»(ράδιο "Στο κόκκινο").
Σε άρθρο του Forbes, ο Dilian -επικεφαλής της Intellexa- παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα μαύρο βαν με εξοπλισμό που μπορούσε να κάνει δικό του το περιεχόμενο όσων smartphones υπήρχαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, μόλις με το πάτημα ενός κουμπιού...
Ο κατασκοπευτικός καπιταλισμός σε πλήρη ανάπτυξη και ο Όργουελ σε πλήρη εφαρμογή... 

Κατά τα άλλα ο μηχανισμός "προστασίας" του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη τέθηκε σε λειτουργία