Συνελήφθη για εκβιασμό ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου

[ ARTI news / Ελλάδα / 03.10.19 ]

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, για υπόθεση χρηματισμού, δυο Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου για εκβιασμό και δωροδοκία καθώς κι ένας ακόμα αξιωματικός της ίδιας υπηρεσίας για συνέργεια.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ο διοικητής του Αλλοδαπών Ασπροπύργου πραγματοποίησε μόνος του έφοδο σε εταιρεία ανακύκλωσης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική. Κατά την έφοδο εντοπίστηκαν αλλοδαποί ρακοσυλλέκτες μέσα στην επιχείρηση, που είχαν έρθει για να δώσουν προς ανακύκλωση αντικείμενα που είχαν μαζέψει από τα σκουπίδια, προκειμένου να πάρουν το προβλεπόμενο αντίτιμο. Ο νόμος ορίζει πως δεν πρέπει να εντοπιστούν εντός της επιχείρησης ρακοσυλλέκτες παρά μόνο εκτός, γιατί διαφορετικά θα θεωρηθούν προσωπικό της επιχείρησης που απασχολείται παράνομα.

Ο αστυνομικός σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης αν και έκοβε νόμιμα τιμολόγια στους περιφερόμενους αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες. Είπε όμως στον επιχειρηματία πως αν του έδινε 10.000 ευρώ δεν θα το προχωρούσε την υπόθεση μέχρι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έτσι θα γλίτωνε το πρόστιμο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας υπό καθεστώς εκβιασμού, συγκέντρωσε το ποσό των 3.120 ευρώ και τα έδωσε στον διοικητή του Αλλοδαπών και την επόμενη ημέρα έδωσαν ραντεβού στο γραφείο του στο Αστυνομικό Τμήμα για να του πάει ακόμη 3.000 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα όμως ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με το Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό που δέχτηκε.

Έτσι εμφανίστηκε στο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μόλις ο διοικητής έβαλε στην τσέπη του τον φάκελο με τα χρήματα, εισέβαλαν στο γραφείο οι άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων και τον συνέλαβαν, όπως επίσης κι ακόμη έναν αστυνομικό που ήταν παρόν στη συνδιαλλαγή.