Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.01.22 ]

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές συμμετέχουν σήμερα σε μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό στα σχολεία. 

Ήδη από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις πλαισιώνονται από παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, παρά τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών ότι τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα είναι «υπό έλεγχο», τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνουν δυστυχώς την ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την διασπορά του ιού και στα σχολεία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, έως και τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 46.243 κρούσματα στις ηλικίες έως 0-17 ετών, ενώ το ποσοστό νόσησης αυξήθηκε από το 17,1% στο 18,2%. 

Με κοινή δήλωση οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) στα ΔΣ των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν τις Ομοσπονδίες «να συμπορευτούν μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς την Πέμπτη 20 Γενάρη και να δώσουμε όλοι μαζί μια ακόμα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας».