Παγκόσμιο Κάλεσμα Εξεγέρσεων–OΧΙ Στις Εξορύξεις

[ ARTI news / Ελλάδα / 04.10.19 ]

 Τι: Μη Βίαιη Δράση Κατά των Εξορύξεων

Που: Πλατεία Συντάγματος

 Πότε: 7 Οκτωβρίου 2019, 17:00-19:00

 Ποιοι: Extinction Rebellion Hellas

 Γιατί:

Στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και της αλόγιστης χρήσης φυσικών πόρων για την παραγωγή ενέργειας, η ανθρωπότητα και τα φυσικά οικοσυστήματα απειλούνται με εξαφάνιση. Πρόσφατα η Ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην παροχή άδειας σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων: 
Total (Ιόνιο, Κρήτη)
ExxonMobil (Κρήτη)
Edison (Πατραϊκός, Ιόνιο)
Energean (Ιωάννινα, Κατάκολο, Αιτωλοακαρνανία, Πρίνος)
Ελληνικά Πετρέλαια (Δυτικός Πατραϊκός, Νοτιοδυτική Πελοπόννησος, Άρτα/ Πρέβεζα, Ιόνιο, Κρήτη)

Η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλη περιβαλλοντική και κοινωνική υποβάθμιση. Μερικές από τις επιπτώσεις περιλαμβάνουν την μόλυνση του εδάφους,του αέρα και του νερού εξαιτίας των τοξικών αέριων και απόβλητων, την αποψίλωση δασών, την αλλοίωση φυσικών τοπίων, την αύξηση της σεισμικότητας, την καταστροφή γεωργικής γης και την βλαβερή συνέπεια στην υγεία των πολιτών.

 Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ και να προχωρήσει στην απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης των περιοχών . Απαιτούμε η Ελληνική Κυβέρνηση να ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τις καταστροφικές επιπτώσεις των εξορύξεων. Δρούμε ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, σε αλληλεγγύη με τις τοπικές κοινότητες και πρωτοβουλίες που οργανώνουν δράσεις εναντία στις εξορύξεις.