Ουκρανία–Ρωσία: Μυθοπλασία Ελλάδα–Τουρκία

[ Κώστας Κάππας / Ελλάδα / 05.02.23 ]

Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή σε αυτήν την σοκαριστική μυθοπλασία:

Στον Β’ΠΠ, οι Έλληνες συνεργάτες των Ναζί φορούν την στολή των SS, σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους και εξολοθρεύουν κυριολεκτικά, Εβραίους, Ρομά και ομοφυλόφιλους. Σε πρώτη φάση βασανίζουν και εκτελούν 7000 “διαφορετικούς”. Λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1941, Έλληνες και Γερμανοί ναζί, οδηγούν σε μία κοιλάδα και δολοφονούν 30.000 Εβραίους σε λίγα 24ωρα Εκτός αυτού, στην επιχείρηση “Μπαρμπαρόσα” (εισβολή των ναζί στην Σοβιετική Ένωση) συμμετέχουν 4000 Έλληνες ντυμένοι με γερμανικές στολές. Στις 28 Απριλίου 1943 ιδρύεται η μεραρχία “SS Greehenland” η οποία γίνεται διάσημη για την κτηνωδία της.

Τα χρόνια περνούν η Ελλάδα αλλάζει δύο φορές πολιτικό στρατόπεδο και το 2013 διαδηλωτές, οργανωμένοι φασίστες και άφθονο αμερικανικό χρήμα ρίχνουν την εκλεγμένη κυβέρνηση των Αθηνών. Ανδρείκελα των Δυτικών αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας και ο φασιστικός υπόκοσμος εξαπολύει τρομοκρατία στην χώρα, εναντίον εργατών, αριστερών, κομμουνιστών και τουρκόφωνων της Θράκης.

Σημαδιακή μέρα είναι η Πρωτομαγιά του 2014. Ναζί της Χρυσής Αυγής εγκλωβίζουν στο κτίριο της ΓΣΕΕ διαδηλωτές και εργαζόμενους, βιάζουν γυναίκες και καίνε ζωντανούς 140 ανθρώπους. Ταυτόχρονα οι μεμονωμένες επιθέσεις στους τουρκόφωνους της Θράκης γενικεύονται και σε διάστημα 5 ετών χιλιάδες μουσουλμάνοι βασανίζονται, βιάζονται ή καταφεύγουν στην Τουρκία, ενώ 15.000 δολοφονούνται.

Το στρατιωτικό σκέλος της Χρυσής Αυγής, το Τάγμα “Σοκ και Δέος”, ιδρύεται την ίδια χρονιά, το 2014, με έδρα την Κομοτηνή αρχικά, αλλά εξαπλώνεται σύντομα σε ολόκληρη την χώρα. Τα μέλη του τάγματος φορούν νεοναζιστικές στολές και σύμβολα των SS, κράνη με αγκυλωτούς σταυρούς και παγανιστικούς ρούνους. Άμεσα και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, το ναζιστικό τάγμα εντάσσεται έμμισθα στον επίσημο ελληνικό στρατό και αναβαθμίζεται σε σύνταγμα. Λαμβάνει ενεργό μέρος στις σφαγές “μη-εθνικοφρόνων Ελλήνων” και τουρκόφωνων κυρίως στην Θράκη αρχικά. Οι τουρκόφωνοι αντιδρούν, παίρνουν τα όπλα και ζητούν προστασία από την Τουρκία, σεβασμό από την Αθήνα και αυτονομία της Θράκης.

Η Άγκυρα διαμαρτύρεται έντονα, απειλεί ότι θα υπερασπίσει τους ομόφυλούς της και επιτυγχάνει την λεγόμενη “Συμφωνία της Μάλτας”: Τον Φεβρουάριο του 2015, στο ίδιο τραπέζι, Έλληνες, Τούρκοι, Γερμανοί και Γάλλοι συμφωνούν στα εξής: κατάπαυση του πυρός, απόσυρση του βαρέως οπλισμού, έναρξη διαλόγου για τοπικές εκλογές στην Θράκη, αποκατάσταση ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης στα σύνορα με την Τουρκία, αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα παρέχει κάποια αυτονομία στην Θράκη. Η συμφωνία επικυρώνεται από τον ΟΗΕ. Όπως υποπτεύεται ο αναγνώστης, με την παρότρυνση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση, από το 2015 έως σήμερα, ουδέποτε εφαρμόζει οποιονδήποτε όρο της συμφωνίας, σπρώχνοντας τα πράγματα στα άκρα.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, η ένταση μεταξύ Ευρώπης – Αμερικής και Τουρκίας εντείνεται σε υπέρτατο βαθμό. Ενώ η Δύση υπόσχεται το 1995 να μην ενταχθούν σε αντιτουρκικούς συνασπισμούς νέα μέλη, στην πραγματικότητα 14 νέα κράτη προστίθενται στην AODC (Antiturkish Organisation of Democratic Countries) τα οποία κυκλώνουν ασφυκτικά την Τουρκία σημαδεύοντάς την με τους πυραύλους τους. Η Ελλάδα, με τον

φασίστα πρόεδρο της, πρώην κωμικό, είναι η 15η και επιπλέον δέχεται να εγκατασταθούν στο έδαφός της, στην Αλεξανδρούπολη, πυρηνικά όπλα, σημαδεύοντας από απόσταση αναπνοής, την Κωνσταντινούπολη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Τουρκία εισβάλλει στην Ελλάδα και απωθεί τον ελληνικό στρατό λίγο έξω από την Ξάνθη. Σε δημοψήφισμα στις απελευθερωθείσες περιοχές από τους Τούρκους (καταληφθείσες για τους Έλληνες) η περιοχή (το μεγαλύτερο τμήμα της Θράκης) εντάσσεται στην Τουρκία.

Την συνέχεια την γνωρίζετε: οι μάχες συνεχίζονται αμείωτα, η Δύση και η AODC κηρύσσουν ανεπιθύμητο οτιδήποτε θυμίζει Τουρκία (οικονομικές συμφωνίες, Φενέρ Μπαξέ, Ναζίμ Χικμέτ, Ατατούρκ, ιμάμ μπαϊλντί, χορό της κοιλιάς, αμανέδες και παραλίες της Αττάλειας) και εξοπλίζουν τους Έλληνες με ότι περισσεύει από το οπλοστάσιό τους. Χιλιάδες παλληκάρια, ελληνόπουλα και τουρκόπουλα πέφτουν τρυπημένα από σφαίρες και ο ελληνικός λαός εξανδραποδίζεται σε ένα πόλεμο Δύσης – Τουρκίας δι’αντιπροσώπων (από μεριά μας)…

Έχει το ηθικό, αμυντικό, υπαρξιακό, κοινωνικό και στρατιωτικό δικαίωμα να επέμβει στην Ελλάδα (Ουκρανία) η Τουρκία (Ρωσία); Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να προστατευτεί η μουσουλμανική (ρωσική) μειονότητα και να αποφευχθεί η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση της Τουρκίας (Ρωσίας); Ειλικρινά, δεν έχω απάντηση. Εσείς έχετε;