Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.10.19 ]

 Ο Ολυμπιακός στο ματς με την ΑΕΚ στο Φάληρο καθώς επικράτησε 2-0 και έδειξε ότι έχει το πάνω χέρι στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς.

Στο 9’ οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μέσα από την περιοχή και ο Σουντανί γύρισε παράλληλα, με τον Σεμέδο με προβολή να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προσπάθησε να αντιδράσει και στο 21’ ο Σα έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ολιβέιρα. Στο 26’ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος των Βράνιες, Τσιντώτα, και ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, για χέρι του Γκιλιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Σόουζα είδε στο VAR την παράβαση και ακύρωσε το γκολ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, ενώ ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πολιόρκησε τα καρέ της Ένωσης, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 49’, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ελαμπντελαουί. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις, με την Ένωση να έχει την κατοχή και στο 62’ ο Σιμάο με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Σα. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 66’ με ευκαιρία του Καμαρά, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. Ένα σουτ του Βέρντε πέρασε άουτ στο 67’, ενώ ο Τσιντώντας νίκησε και πάλι τον Καμαρά στο επόμενο λεπτό.

Στην φλύαρη κατοχή της ΑΕΚ, απάντησε ο Ολυμπιακός με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καμαρά, ο οποίος στο 77’ με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν μπορούσε να κάνει σωστές επιθετικές ενέργειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίζονταν σωστά το προβάδισμά τους. Ένα ψαλιδάκι του Ολιβέιρα στο 90+3’ δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με νίκη του Ολυμπιακού.