Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.02.23 ]

Ο αναβρασμός στον χώρο του πολιτισμού μετά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών, καλά κρατεί.

Αργά την νύχτα τελείωσε η νέα μεγάλη γενική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο Θέατρο Βεάκη προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

«Με σύμπνοια και μετά από 5 ώρες προβληματισμού καταλήξαμε σε συνέχεια όλων των δράσεων μας με κάθε τρόπο μέχρι την δικαίωση μας για την επίλυση του πολύπλοκου προβλήματος που μας δημιούργησε το Π.Δ. (...)60 μέρες αγώνα με πορείες, καταλήψεις, παραιτήσεις, συναυλίες (…) και συνεχίζουμε» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η αυριανή μέρα θα είναι πολύ κρίσιμη για τον χώρο του πολιτισμού, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών.

Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αφού δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει και να δεχτεί τροποποίηση του Π.Δ., επαναφέροντας τα πτυχία των καλλιτεχνικών κλάδων στην προτέρα κατηγορία της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.