Μητσοτάκης: Το πρόστιμο-απάντηση στην πανδημία!

[ ARTI news / Ελλάδα / 30.11.21 ]

Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ και αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στα γήπεδα κ.ά., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την «προσωπική του απόφαση» για μέτρα εισπρακτικού και τιμωρητικού χαρακτήρα απέναντι στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.  Κι αυτό όταν μόλις, χθες, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έστελναν εντελώς διαφορετικά μηνύματα, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την κυβερνητική απραξία, κάνοντας λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση, παρά την εκατόμβη νεκρών.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας, μετέθεσε και πάλι την ευθύνη στους πολίτες (άνω των 60 ετών). 

Εκτός από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κυβέρνηση επιβάλει χαράτσι 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους δεν συμμορφωθούν με τις νέες αποφάσεις. Το νέο χαράτσι, βαπτίστηκε «αντίτιμο υγείας» και «πράξη δικαιοσύνης»!

Πέραν τούτων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και δύο δωρεάν self test προς όλους τους πολίτες πριν και μετά την περίοδο των εορτών, καλώντας, έτσι, την κοινωνία να αναλάβει ξανά την ιχνηλάτηση και την επιδημιολογική επιτήρηση!