ΗΠΑ: Τραμπ και ακροδεξιοί εναντίον των μέτρων

[ ARTI news / Κόσμος / 20.04.20 ]

Πριν λίγες μέρες στις ΗΠΑ ένοπλοι ακροδεξιοί στην πολιτεία του Μίσιγκαν με αυτόματα και άλλα όπλα απαιτούσαν την άρση των μέτρων της καραντίνας, γιατί αυτά παραβιάζουν την ατομική ελευθερία τους στο να δρουν και να μετακινούνται δίχως περιορισμούς. Στα πλακάτ έγραφαν: Κοινωνική απομόνωση=Κομμουνισμός! Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ οι νεκροί λόγω του κορονοϊού ξεπερνούσαν τους 4.500 την ημέρα.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν και αρχικά ενθάρρυνε την κοινωνική αποστασιοποίηση, τώρα προσφέρει στήριξη στους διαμαρτυρόμενους φασίστες. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, έγραψε στο τουίτερ: "LIBERATE MINNESOTA!" καθώς οι ακροδεξιές ομάδες ενόπλων οδήγησαν διαδήλωση μπροστά από το σπίτι του κυβερνήτη.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τους ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Ο αμερικανός πρόεδρος που δεν κρύβει ότι βιάζεται «να επανεκκινήσει και πάλι την οικονομία» των ΗΠΑ, αν και επεσήμανε ότι θα αφήσει τους κυβερνήτες των πολιτειών να αποφασίσουν πότε θα άρουν τους περιορισμούς, ζήτησε τη Μεγάλη Παρασκευή (17/04) να «απελευθερωθούν» τρεις πολιτείες που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια!

ΙΤΑΛΙΑ: Πάνω απ’ όλα οι ζημιές

Η μεγάλη αγωνία των ιθυνόντων και στην Ιταλία δεν είναι η υγεία των ανθρώπων αλλά η οικονομία, δηλαδή οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Ο οίκος Gucci ξεκίνησε ξανά τη Δευτέρα το ερευνητικό της κέντρο κοντά στη Φλωρεντία, με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων. Η Fincantieri ανοίγει ξανά όλα τα ναυπηγεία της, «πολύ σταδιακά», αρχικά με το πολύ 10% των υπαλλήλων των οποίων η θερμοκρασία θα λαμβάνεται στην είσοδο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από την Confindustria, τον ιταλικό ΣΕΒ, σχεδόν όλες οι ιταλικές εταιρείες (97,2%) έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές από την πανδημία! Ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019 (32,6%).