Η χυδαιότητα των κυβερνώντων

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 28.08.22 ]

Είπαν πως δεν υπάρχει Μαρία. Πως δεν υπάρχει η Μάνα της Μαρίας που μοιρολογάει πάνω απ’ το άψυχο σώμα του παιδιού της. Είπαν πως δεν υπάρχει πόνος, ξεριζωμένοι, δυστυχία, επαναπροωθήσεις, θάνατος. Πως όλα αυτά είναι επινοήσεις «άθλιων» αριστερών.

 Και τώρα που ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης μίλησε με τους τραγικούς γονείς, τώρα που αποδείχθηκε ότι η μικρή Μαρία πέθανε αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού και τάφηκε πρόχειρα σε μια νησίδα του Έβρου, τώρα οι πανάθλιοι στρέφονται εναντίον του Χρηστίδη, γιατί παραβίασε -λέει- την δημοσιογραφική δεοντολογία!

Αυτοί είναι. Χυδαίοι ψεύτες, κυνικοί, υπάνθρωποι! Είναι ο Μητσοτάκης, ο Μηταράκης, ο Θεοδωρικάκος, όλοι τους, είναι τα τρολ τους στο τουίτερ, είναι η σήψη που μας κυβερνά.

Αλλά εμείς θα είμαστε  πάντα εδώ, πρόσφυγες με τους πρόσφυγες, μετανάστες με τους μετανάστες, ανέστιοι με τους ανέστιους,  αναγκεμένοι με τους αναγκεμένους, ενάντια  στους κουκουλοφόρους  που ξεγυμνώνουν  δυστυχισμένους ανθρώπους και τους ρίχνουν στο ποτάμι, ή στη θάλασσα, θα είμαστε μαζί τους στον Έβρο, στο Αιγαίο, στον Ελαιώνα, σε όλα τα γκέτο των ευφημισμών, του ψεύδους και του ανοιχτού ή του συγκαλυμμένου ρατσισμού.

Θα σταθούμε ενάντια στη ριζική χυδαιότητα των κυβερνώντων …