Εφημερίδες: Άρχισαν τα όργανα...

[ ARTI news / Ελλάδα / 13.09.19 ]

Το πολυνομοσχέδιο για επενδύσεις, εργασιακά, το επονομαζόμενο και «αναπτυξιακό» καλύπτει ως θέμα σήμερα μόνο τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ καλεί σε συλλαλητήριο την προσεχή Τρίτη 17 Σεπτέμβρη και απεργία. Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αρκούνται σε μία «ουδέτερη» αναφορά στις «25 ανατροπές στις δουλειές μας»(ΤΑ ΝΕΑ).

Η είδηση της ημέρας προβάλλεται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αναφέρει πως «οι μισοί μαθητές είναι λειτουργικά αναλφάβητοι». Το θέμα έχει ενδιαφέρον αλλά αφορά κυρίως στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης και όχι της γλώσσας. Προς τι άραγε ο υπερβολικός τίτλος της εφημερίδας; Σε κάθε περίπτωση πλήττεται το δημόσιο σχολείο και προετοιμάζεται ενδεχομένως το έδαφος για την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει…  

-Μονόδρομος η ηλεκτροκίνηση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες- υπέρ παροχής κινήτρων στους καταναλωτές η Μέρκελ, γράφει Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Θυμίζουμε ότι η γερμανική οικονομία είναι σε ύφεση και η Άγκελα Μέρκελ προσπαθεί να σώσει την κατανάλωση με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή. Η απαγόρευση πετρελαιοκίνητων και η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων προκάλεσε ως γνωστόν τον ξεσηκωμό των «Κίτρινων Γιλέκων». Το πείραμα Μακρόν δεν πέτυχε. Τα χρόνια των τεράστιων πλεονασμάτων της Γερμανίας που αντιστοιχούσαν στο χρέος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, έχουν παρέλθει και η κρίση έχει μετακομίσει στην καρδιά της ευρωπαϊκής ατμομηχανής.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συλλαλητήρια στις 17 Σεπτέμβρη και κλιμάκωση απεργία –Άμεση απάντηση από τα συνδικάτα στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο «σκούπα»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αναπτυξιακός οδοστρωτήρας-Στο βωμό του κέρδους, εργαζόμενοι, περιβάλλον, δημόσιο συμφέρον

Η ΑΥΓΗ: Μνημόνιο Ν.Δ. με εντολή ΣΕΒ

ΤΑ ΝΕΑ: 25 ανατροπές στις δουλειές μας

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψηφιακή επανάσταση-Σκοτώνουν το τέρας της γραφειοκρατίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί μαθητές-Έκθεση σοκ της αρμόδιας αρχής του υπουργείου Παιδείας για την ποιότητα της εκπαίδευσης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανακαίνιση κατοικίας

ΚΟΝΤΡΑ: Ιδρύματα-πλυντήρια για το μαύρο χρήμα

ΕΣΤΙΑ: Οι Πρέσπες μας επιτρέπουν να λέμε τα Σκόπια όπως θέλουμε

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μικρός ήρωας-Ο 16χρονος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα