Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.11.19 ]

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών. 

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συγκέντρωση φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ασύλου το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους στην οδό Δεριγνύ, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο προαύλιο της Σχολής. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα ΜΑΤ βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι φοιτητές ανασυγκροτήθηκαν γρήγορα και στάθηκαν οργανωμένα, φωνάζοντας συνθήματα απέναντι στα ΜΑΤ και μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα «Εφ. Συν.» αυτή τη στιγμή μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονται περίπου 200 φοιτητές που παραμένουν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να συλληφθούν. Υπάρχουν πληροφορίες πως φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ.  Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές καταγγέλουν πως η αστυνομία δεν επιτρέπει σε άτομα με ιατρικό πρόβλημα να αποχωρήσουν από το κτίριο ενώ η κατάσταση είναι αποπνικτική. 

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Πατησίων και προσπαθεί να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ. Η διμοιρία των ΜΑΤ λίγα λεπτά μετά τις 2 βγήκε τελικά από το προαύλιο του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι φοιτητές μετά την αποχώρηση των ανδρών των ΜΑΤ ύψωσαν πανό, ενώ στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, η Θεανώ Φωτίου και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα. Φοιτητές κατήγγειλαν ότι υπάρχουν 2 τραυματίες.

Πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ