Εξωνημένη δημοσιογραφία και με την κυβερνητική βούλα

[ ARTI news / Ελλάδα / 29.10.20 ]

Η δεύτερη λίστα ‘Πέτσα’ είναι γεγονός. Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό για να ανταποκριθούν στην υγειονομική κρίση, τη στιγμή που οι πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση φροντίζει και πάλι να ενισχύσει οικονομικά τα «ηχεία» της προπαγάνδας της με αντάλλαγμα να εφαρμόζουν τις εντολές του επικοινωνιακού επιτελείου της.

Δεν πρόκειται για εικασία αλλά για γεγονός. Η εξωνημένη δημοσιογραφία αποκαλύφθηκε. Οι ιστότοποι του Πρώτου Θέματος και του Liberal, δημοσίευσαν μαζί με την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο πρωινό υπουργικό συμβούλιο, κατά λάθος, και «εντολές» προς τις διευθύνσεις των μμε. Αυτές περιελάμβαναν τα εξής: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα». Η παράγραφος αυτή δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα, αλλά μόλις έγινε αντιληπτή εξαφανίστηκε.

Την αποκάλυψη ότι δύο μέσα του φιλοκυβερνητικού Τύπου (Liberal και Πρώτο Θέμα) δημοσίευσαν κατά λάθος σκονάκια από την κυβέρνηση για στοχευμένη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στήριξη στον Σωτήρη Τσιόδρα, σχολίασε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει “την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά”.

“Προφανώς και δεν με αγγίζουν”, είναι το μήνυμα του προς τον πρωθυπουργό και μιλά, καταλήγοντας, για κατάντια της ενημέρωσης και εκφυλισμό της δημοκρατίας.