«…δε θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου»

[ Γιώργος Παππάς / Ελλάδα / 14.01.20 ]

Ρωτά ο δημοσιογράφος για την άρση του πλαισίου προστασίας της 1ης κατοικίας που θα συμβεί μετά τις 30 Απριλίου και για την αντιμετώπιση του κόσμου που σε τρεις μήνες από σήμερα θα χάσει το σπίτι του.

Απαντά ο εκλεκτός του λαού (Βουλευτής), εκλεκτός του Πρωθυπουργού (Υπουργός) και εκλεκτός του κόμματός του (Αντιπρόεδρος της ΝΔ): "εγώ το λέω από σήμερα γιατί δε θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου… δεν υπάρχει εδώ κι ένα στοιχείο ατομικής ευθύνης;".

Γραμμή Πάγκαλου: Μαζί τα φάγαμε.

Με άλλα λόγια, ο Δεξιός Ανάπτυξης συμπλέει με το θράσος του Πάγκαλου και μας εγκαλεί:  

Γιατί ρε συ δεν έκανες καλό κουμάντο, γιατί δεν ήσουν ικανός να γίνεις μια υγιής ατομική νησίδα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, γιατί δεν πρόταξες τα στήθη σου για να μην ακουμπήσει την πόρτα του δικού σου σπιτιού η χρεοκοπία της χώρας;

Και τι απαντά ο Υπουργός της Δεξιάς Κυβέρνησης όταν ακροθιγώς αναφέρεται στα ζητήματα της κρίσης ο δημοσιογράφος;

"Τα 'παμε αυτά..."

Σωστός! Σου τα είπαν, αν εσύ δεν τα κατάλαβες τι άλλο πια να σου κάνουν κι αυτοί; Σου τα είπαν! Ξέρεις πότε σου τα είπαν;

Όταν δεν τους άκουγες -επειδή ο Τσίπρας είναι ψεύτης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνη, ανίκανη στο σύνολό της κι ο Πολάκης καπνίζει-.

Όταν συμπεριφερόσουν σα να έχεις επιλεκτική άνοια για το ποιοι έφεραν στην πόρτα σου την ανθρωπιστική κρίση, ποιοι σε φτωχοποίησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα, -επειδή ο Καρανίκας βιοπόριζε ως μπάρμαν, ο Φλαμπουράρης "οδηγούσε το σκάφος" κι έπινε φραπέ στον "τηλεοπτικό αέρα", ο Σπίρτζης ήταν ΠΑΣΟΚος που κόβει κορδέλες κι η Κυβέρνηση δεν ήταν επαρκώς Αριστερή-.

Όταν πείστηκες πως Κυρ-Μητσοτάκης και λοιπά κινούμενα βιογραφικά είναι άριστοι και ικανοί, ξεχνώντας τη διακυβέρνηση, το παρελθόν και την ιδεολογία τους και  δικαιώνοντάς τους σε όλες τις κάλπες του 2019 -τότε που υπερασπιζόσουν ανιστόρητα κι εμμονικά πως όλοι είναι ίδιοι-. 

Όταν παραμυθιάστηκες συνειδητά κι έκανες την ευχή σου αλήθεια πως η συντηρητική παράταξη όταν και όπου καταλάβει θέσεις εξουσίας θα υπερασπιστεί το κοινό καλό, το δημόσιο συμφέρον, τις ανάγκες της κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Όταν θεώρησες πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι βιβλιογραφική παραπομπή αποστειρωμένων και παρωχημένων πολιτικών αναλύσεων που αφορούν κάποιον άλλο κάπου αλλού.

Τότε σου τα είπαν, μη χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα...